Gyártók Akár hét hónapot is várni kell a Xiaomi autójára

Akár hét hónapot is várni kell a Xiaomi autójára

autopro.hu/R.K.E. | 2024.04.02 15:24

Akár hét hónapot is várni kell a Xiaomi autójára

Fotó: Xiaomi

A kínai okostelefon-óriás, a Xiaomi vadonatúj SU7-esére egyre több megrendelés érkezik – a Xiaomi bejelentette, hogy 27 perccel azután, hogy a vállalat elfogadta a rendeléseket az új, teljesen elektromos szedánra, már több mint 50.000 megrendelés érkezett.

A Xiaomi arra figyelmeztette a potenciális vásárlókat, hogy hét hónapos várakozási idővel kell számolniuk, mielőtt hozzájutnak az autóhoz. A Xiaomi március 28-án, csütörtökön megnyitotta a megrendeléseket az SU7 szedánra – a Tesla Model 3 megcélzott riválisára –, miután közzétette a 29.870 dollártól kezdődő versenyképes árakat. A vállalat közölte, hogy az előrendelések száma az első 24 órában megközelítette a 90 ezret.

A Xiaomi autós alkalmazása jelzi a leendő vásárlóknak, hogy az új SU7 és SU7 Pro szállítási ideje 18-21 hétig tarthat. A Xiaomi egy Founder's Edition nevű, limitált kiadású változatot is kiadott, amely extrákkal, például egy mini hűtőszekrénnyel érkezik. Az első, 5000 darabos tétel azonnal elfogyott belőle.

Amióta először bejelentette a vállalat, hogy 2021-ben tervez az e-autók piacára lépni, a világ legnagyobb autópiacának számító Kínában jelentősen megváltozott a szabályozási környezet. A kormány megszorította az új szereplők számára kiadott gyártási engedélyeket, ami azt jelenti, hogy a Xiaominak az állami tulajdonú Beijing Automotive Holding Grouppal kell partnerségre lépnie az e-autók gyártásához. Emellett a Xiaomi egy rendkívül sűrű és versenyképes piacra ugrik, amelyet már elárasztott több tucat kínai márka több száz új modellje, élén a nagy hatalmú BYD-vel – írja az Electrek.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink