Gyártók Akár a fotelból is indíthatóak az új Fordok

Akár a fotelból is indíthatóak az új Fordok

autopro.hu/P.B. | 2020.06.25 10:18

Akár a fotelból is indíthatóak az új Fordok

Fotó: Ford Media

A FordPass alkalmazás segítségével az autósok egyes kulcsfontosságú funkciókat ellenőrizhetnek a járművükben anélkül, hogy az autóban lennének, illetve akár a motor is beindítható távolról. Korábban az új Fordot vásárló járművezetők csak két évig állt rendelkezésre a szolgáltatás, ezt bővítette most a vállalat. Az esetleges hibák ellenőrzése mellett kényelmi funkciók is elérhetők az alkalmazás segítségével.

Hirdetés

A szolgáltatás a Ford olyan új modelljeinél érhető el, amelyek hálózatba vannak kapcsolva, tehát rendelkeznek interneteléréssel. A FordPass egyelőre negyven európai országban áll rendelkezésre, Androidos vagy iOS-rendszerrel működő telefonokkal, és természetesen internetelérés is szükséges a használatához.

A Ford honlapja szerint az alkalmazás értesítéseket küld, ha az autó javításra szorul, azelőtt, hogy a hibajelenség észrevehető lenne. Ez a megelőzés komoly megtakarítást jelenthet a Ford-tulajdonosok számára. Az elektromos modellek esetében az alkalmazás tanácsokat ad a leghatékonyabb vezetési stílushoz is, valamint tájékoztatja a tulajdonost az akkumulátor töltöttségi szintjéről is.

Télen akár elő is lehet melegíteni az autót a telefonunkkal

A FordPass alkalmazással akár távolról is indítható az autó, sőt az ülés vagy a szélvédő fűtését is be lehet kapcsolni az autón kívülről. Fontos megjegyezni, hogy ahhoz, hogy az autót kintről indítsuk be, a kulcsnak az autóban kell lennie, és ez a funkció csak automataváltós autóknál érhető el, ahol a jogszabályok megengedik.

A telefon segítségével az is ellenőrizhető, hogy az autó zárva van-e vagy sem, így akár utólag, a fotelban ülve is bezárhatjuk az autónkat.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink