Gyártók Afrikában terjeszkedne a Nissan

Afrikában terjeszkedne a Nissan

autopro.hu/V.M. | 2020.12.08 09:19

Afrikában terjeszkedne a Nissan

Fotó: Facebook/Nissan

A Nissan egy új üzletág felállításával fogja támogatni tervei megvalósítását Afrikában, a jövő egyik potenciálisan legfontosabb újautó-piacán. A japán vállalat eladásainak növelésén túl gyártókapacitása bővítését is tervezi a kontinensen.

Az új üzletág felállításával a Nissan, ma még több régiós szervezeti egysége által irányított afrikai tevékenységét egy tető alá hozzák. Az autógyártó közleménye szerint az átszervezés a belső működés optimalizálása mellett az afrikai piac által kínált lehetőségek jobb kihasználását is lehetővé teszi.

A szub-szaharai Afrika népessége, illetve a háztartások bevétele is növekszik. A régió, egymilliárdos lakossága ellenére azonban csak a globális újautó-eladások 1 százalékáért felel.

Nem sok minden történik Dél-Afrikán kívül

A legtöbb autógyártó afrikai értékesítése és termelési tevékenysége Dél-Afrikában, a kontinens legfejlettebb gazdaságában koncentrálódik. Az országban regisztrálják az afrikai új autók 85 százalékát.

Az OEM-ek azonban a kontinens más országaiban is megvetnék lábukat. A Nissan, a Volkswagen, a BMW és a Toyota is azért lobbiznak afrikai kormányoknál, hogy a helyi gyártásnak jobb feltételeket harcoljanak ki, egyúttal elérjék az olcsó használt autók importjának mérséklését – áll a Reuters cikkében.

A gyártók a 2021 elején érvénybe lépő Afrikai Kontinentális Szabadkereskedelmi Térség adta előnyökkel is élni kívánnak. A tagállamok közti áruforgalom könnyebbé fog válni, továbbá a vámok értéke is csökkenni fog.

Kiemelt Partnereink