Gyártók A3 Sportback másfélmilliomodik Audi

A3 Sportback másfélmilliomodik Audi

autopro.hu | 2013.12.22 12:00

A3 Sportback másfélmilliomodik Audi

Az ingolstadti Audi Forumban az idei évben készült 1,5 milliomodik autót vehette át megrendelője, ezzel a vállalat két évvel korábban érte el az eredetileg 2015-re tervezett éves értékesítési mennyiséget. Rupert Stadler, igazgatótanácsi elnök és Luca de Meo értékesítési igazgató személyesen adta át a jubileumi A3 Sportback kulcsait tulajdonosának.

Hirdetés

– 2005-ben igencsak nagyra törő célt tűztünk ki magunk elé, amit mindeddig példa nélkül álló márka- és modelloffenzíva követett – emelte ki Rupert Stadler. – Ennek szerves folytatásaként jelenleg 49 modellből álló termékportfóliónkat 2020-ig 60 tagúra tervezzük bővíteni. Különösen a SUV-modellek szegmensében és a nagy presztízsű felsőkategóriában látunk még jelentős lehetőségeket.

Több mint 1,5 millió darabos 2013-as kiszállítási volumenével egy évtized leforgása alatt megduplázták globális kiszállításaikat. 2003-ban az Audi mintegy 769 900 autót adott át ügyfeleinek.

– A mai nappal a rendkívül nehéz piaci körülmények ellenére is a tervezettnél jóval korábban teljesítettük e köztes célkitűzésünket – hangsúlyozta Luca de Meo. – Mostantól e lendülettel már következő célunkra összpontosítunk, mely szerint 2020-ig kétmillió járműre tervezzük növelni éves termelésünket.

Az Audi novemberben 47. egymást követő rekordhónapját könyvelhette el 2010 januárja óta. A márka ez évi, november végéig produkált eladásai 7,4 százalékkal múlták felül az előző év azonos időszakának korábbi rekordértékesítését.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink