Gyártók A Volkswagen wolfsburgi egysége is újra termel

A Volkswagen wolfsburgi egysége is újra termel

autopro.hu/V.M. | 2020.04.27 17:18

A Volkswagen wolfsburgi egysége is újra termel

Fotó: Volkswagen Newsroom

A visszaesett kereslet ellenére, és az iparág szerte növekvő készletszintek ellenére a Volkswagen több más németországi egysége után a wolfsburgi gyárát is újranyitotta.

Hirdetés

A Volkswagen-csoport legnagyobb termelőegységében hétfőtől körülbelül 8000 dolgozó állt ismét munkába, és kezdte meg az autók összeszerelését. Ezen a héten 1400 autó készül majd, míg a következő héten már 6000. A termelés 10-15 százalékos kapacitás mellett indult, a következő héten pedig a járvány előtti szint 40 százalékát fogja elérni.

A német autógyártó természetesen több óvintézkedést is bevezetett, hogy megakadályozza a koronavírus terjedését munkavállalói körében. A dolgozókat arra kérték, hogy rendszeresen mérjék meg hőmérsékletüket, munkaruhájukat pedig még otthon vegyék fel, hogy elkerülhető legyen az öltözői zsúfoltság. A gyárcsarnok padlóján új vonalak segítenek a másfél méteres távolság megtartásában, a szerszámok és a felületek fertőtlenítésére pedig plusz időt kapnak a dolgozók.

Fokozatos újrakezdés

A Volkswagen abban reménykedik, hogy a kijárási korlátozások enyhítésével az autók iránti kereslet magához tér Európában. A vállalat továbbá közölte, hogy az előző hét végére a németországi kereskedéseinek mintegy 70 százaléka ismét kinyitott.

A Pozsonyban és Zwickauban található egységekben már április 20 óta zajlik az autógyártás, Chemnitzben pedig április 23. óta. Az alkatrésztermelés Braunschweig, Kassel, Salzgitter, valamint Hannover városaiban április elején kezdődött újra.

A Volkswagen portugáliai üzemében, a Seat spanyolországi gyáraiban, illetve a Škoda csehországi telephelyein hétfőn ugyancsak elindult a munka. Az oroszországi, dél-afrikai és dél-amerikai egységeiben a héten, míg az Egyesült Államokbeli Chattanoogaban található gyáregységben május 3-án fogja kezdetét venni a termelés – írta meg a Reuters.

Kiemelt Partnereink