Gyártók A Volkswagen már dolgozik a holografikus kijelzőn

A Volkswagen már dolgozik a holografikus kijelzőn

autopro.hu/R.K.E. | 2024.02.08 04:23

A Volkswagen már dolgozik a holografikus kijelzőn

Fotó: Volkswagen

A Volkswagen Csoport figyelme a holografikus kijelzőre szegeződött. Az innovatív megjelenítési koncepcióra azonban még egy kicsit várni kell.

A Volkswagen Csoport kisebbségi részesedést szerzett a holografikus kijelzőtechnológiára szakosodott SeeReal Technologies vállalatban. A lépés lehetővé teszi a német autógyártó számára, hogy továbbfejlessze az autók kijelzőiben használható 3D-s képeket.

Megy a harc a legjobb élményért

A számítástechnika teljesítményének növekedésével a kijelzőtechnológiák évről évre javulnak, az autógyártók innovatív új interfészekkel kísérleteznek, hogy biztonságosabbá és egyszerűbbé tegyék a jármű működtetését.

A műszerfalért folytatott küzdelem lehetővé teszi az autógyártók számára, hogy megkülönböztessék magukat egy olyan területen, ahol kézzelfogható és közvetlen élményt nyújthatnak a járművezetők és az utasok számára egyaránt.

Ahogy az autók egyre nagyobb fokú automatizáltságot érnek el, a járművezetők és az utasok valószínűleg több időt töltenek majd az infotainmenttel kapcsolatos fedélzeti funkciók használatával.

Még egy kicsit várni kell

A VW és a SeeReal már 2018 vége óta együttműködnek, most pedig elmondták, hogy továbbfejlesztik a hologramok, azaz a vezető látóterében bárhol elhelyezhető virtuális képek használatát.

A VW teljesen elektromos ID.3 modellje, amelyet világpremierként a szeptemberi Frankfurti Autószalonon mutatnak be, már a vezető látómezejébe vetített információkkal rendelkezik majd. Ezek az információk egy kiterjesztett valóságot megjelenítő head-up display segítségével közvetlenül a vezető környezetéhez kapcsolódnak majd.

A VW szerint azonban a jövőben a 3D-s prezentációk valószínűleg zökkenőmentesen beleolvadnak majd a környezetbe. Ez innovatív megjelenítési koncepciókat tesz majd lehetővé, mondta az autógyártó.

Az ID.3, amely az év végén kerül gyártásba, az első a VW új, teljesen elektromos modellcsaládjában. Az autó a VW új elektromos architektúráján, a moduláris elektromos hajtásmátrixon (MEB) alapul. Az ID.3 háromféle akkumulátorral készül majd, amelyek 330 és 550 kilométer közötti hatótávolságot biztosítanak – írja az automotiveIT.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink