Gyártók A tisztább közlekedésért fog össze a Hyundai és a Shell

A tisztább közlekedésért fog össze a Hyundai és a Shell

autopro.hu/V.M. | 2021.03.24 15:17

A tisztább közlekedésért fog össze a Hyundai és a Shell

Fotó: Hyundai Newsroom

A Hyundai Motor és a Shell olajipari vállalat környezetbarát közlekedési technológiák fejlesztését célozandó hosszabbította meg mintegy másfél évtizede fennálló együttműködését.

A Hyundai és a holland-angol Shell közötti együttműködés 2005-ben vette kezdetét, nemrég pedig azt negyedik alkalommal, egészen 2026-ig hosszabbították meg a partnerek, akik egyúttal új, környezetvédelmi fókuszt szabtak neki.

A kettő vállalat az új iránynak megfelelő projektekben fog közösen dolgozni, melyek egyike új értékesítési csatornák kidolgozása mobilitási szolgáltatásokat nyújtó, főként ázsiai vállalatoknak. Emellett meg fogják vizsgálni az elektromos, illetve a hidrogénes töltőhálózatok fejlesztése terén kínálkozó együttműködési lehetőségeket.

A Hyundai és a Shell jelenleg is több közös kutatás-fejlesztési programot folytat. Ezek egyike olyan motorolajok fejlesztésére irányul, amiket pontosan a Hyundai motorjaihoz szabtak. A Hyundai közleménye szerint később az elektromos autókhoz is közösen fejleszthetnek kenőanyagokat.

Kiemelt Partnereink