Gyártók A Teslát utánozva mutatja be új fejlesztéseit a Volvo

A Teslát utánozva mutatja be új fejlesztéseit a Volvo

autopro.hu/V.M. | 2021.05.28 12:21

A Teslát utánozva mutatja be új fejlesztéseit a Volvo

Fotó: Volvo Cars Global Media Newsroom

A Tesla Battery Day és a Volkswagen Power Day mintájára a Volvo Cars a június 30-i Tech Day (Technap) rendezvényén fogja bejelenteni a következő generációs járműveihez tervezett technológiai újdonságokat.

Az online eseményen a kínai Geely tulajdonában lévő svéd autógyártó vezetősége, többek között a vezérigazgató, Håkan Samuelsson fog beszélni azokról a megoldásokról és technológiákról, amiket a később érkező modellekbe fognak beépíteni.

A lefedett témák között fog szerepelni az autók számítógépes architektúrája, a következő generációs biztonsági megoldások, az autonóm vezetés és persze az is, hogy a vállalat hogyan kívánja megvalósítani a teljes elektrifikációt.

A Volvo idén jelentette be, hogy 2030-ra kivezeti kínálatából a belső égésű motoros autókat, vagyis alig tíz év múlva kizárólag tisztán elektromos modelleket fog forgalmazni. Célja továbbá, hogy már 2025-ben eladásainak felét tisztán elektromos autók, másik felét pedig hibridek alkossák.

Trendi a Tesla módszere

A Tesla tavaly ősszel tartotta Battery Day (Akkumulátornap) eseményét, ahol akkumulátorfejlesztéséről és terveiről osztott meg részleteket. Ahogy azt a Volvo példája is mutatja, Elon Musk cége más gyártókat is hasonló rendezvények tartására inspirált. A Volkswagen például idén márciusra időzítette Energianapját (Power Day), ahol többek között egy sor akkumulátorgyár építését jelentette be.

Az ilyen alkalmak amellett, hogy kiváló lehetőséget teremtenek a befektetők lenyűgözésére, hájpot keltenek a vállalat, illetve annak fejlesztései körül, olyan fejleményekre irányítva a nagyközönség – vagy legalábbis egy részének figyelmét – amik híre máskülönben csak kevesekhez jutna el.

Kiemelt Partnereink