Gyártók A Tesla-tulajdonosok a legelégedettebbek

A Tesla-tulajdonosok a legelégedettebbek

Panker Gergő | 2013.12.10 13:03

A Tesla-tulajdonosok a legelégedettebbek

A vásárlói visszajelzések alapján a Model S tulajdonosai nem is lehetnének elégedettebbek. Sőt, a vásárlói elégedettségi listán évek óta nem láttak ilyen magas értéket – a Tesla Model S 99 pontot ért el a maximálisan elérhető százból.

Hirdetés

A Model S-ről már korábban is pozitívan vélekedtek. Az amerikai Consumer Reports korábbi felmérésén szintén 99 pontot ért el a Tesla prémium autója – ezzel a Model S 2007 óta a legsikeresebb modellnek számít a vásárlói visszajelzések alapján. A tökéletes 100 ponttól csupán a hatórás töltési idő fosztotta meg.

A lista élén

A fogyasztói tesztelő csoport több mint 600 tulajdonos véleményét gyűjtötte össze a 2012-es és 2013-as évjáratú Tesla S-ről, hogy kiderítse, mennyire elégedettek az autóval. Az eredmény letaszította a Chevrolet Voltot a dobogó legmagasabb fokáról, amely 91 pontjával – amely egy ponttal kevesebb, mint a tavalyi évben – két éven keresztül állt a lista élén és most a harmadik helyre csúszott vissza. A Tesla és a Chevrolet között a második helyen a Porsche Boxter áll, ám a Subaru Forester, a Mazda 6 és a VW Golf GTI is jól szerepelnek az elégedettségi felmérésben.

Napi-Tesla: a Model S 2007 óta a legsikeresebb modell a vásárlói visszajelzések alapján

A Consumer Reports egyetlen kérdés segítségével állapítja meg a vásárlók elégedettségét: "Minden tényezőt figyelembe véve (ár, teljesítmény, megbízhatóság, kényelem, élvezet stb.) megvásárolná mégegyszer az autót, amennyiben újra választás előtt állna?" A magas pontszámhoz számtalan "feltétlenül igen" válasz szükséges.

Nincs is jobb reklám egy autó számára, mint hogy hányan vásárolnának mégegyet belőle – a Tesla számára ez jó jel, mivel a meglévő vásárlók megtartása jóval könnyebbnek ígérkezik. Ez kevésbé igaz a Toyotára: a Prius C értékelése – az újdonság varázsának múlásával – tíz pontot esett a tavalyi eredményhez képest, ám ennek ellenére általánosan elmondható, hogy a környezetbarát autók továbbra is jól teljesítenek – lásd a Volt továbbra is kimagasló pozícióját.

A lista alján

Milyen autókat találhatunk az elégedettségi lista alján? A várakozásokkal ellentétben nem egy megbízhatatlan autót, nem is egy benzintemetőt, hanem a szerény Nissan Versa szedánt, amely az egyik legolcsóbb modell a piacon. Bár könnyű vezetni és viszonylag gazdaságos, a fogyasztóknak nyilvánvalóan ennél jóval több kell – a 100-ból elért 45 pont alapján tökéletesen átlagos, és azt sugallja, hogy talán a Nissan is meríthetne ihletet a tanulmányautóiból.

venturebeat.com

Kiemelt Partnereink