Gyártók A Tesla leállt, a többi gyártó kitart Sanghajban

A Tesla leállt, a többi gyártó kitart Sanghajban

autopro.hu/P.B. | 2022.03.29 11:17

A Tesla leállt, a többi gyártó kitart Sanghajban

Fotó: twitter.com/Automotive_News

A koronavírus-járvány újabb hulláma miatt Kínában hermetikusan lezárták Sanghajt, az ország egyik legnagyobb városát. Az intézkedés több autógyártót is érint, ám az eddigi közlemények szerint csak a Tesla kényszerült korlátozásokra.

Hirdetés

A Volkswagen Csoport és a General Motors egyaránt azt közölte március 28-án, hogy gyáraikat nem érinti a koronavírus miatti korlátozás, és a SAIC kínai vállalattal közös üzemeikben a megszokott rendben zajlik a termelés. A GM gyára a város azon felén található, ahol március 28-ától vezettek be szigorú korlátozásokat, ám az amerikai vállalat szerint normálisan működik az üzem.

Ahhoz, hogy a General Motors dolgozói elláthassák a feladatukat, egyfajta buborékban kell élniük a lezárás idején. Ez azt jelenti, hogy a munkások a gyárban élnek és ott is alszanak, amíg a tömeges tesztelés és a lockdown tart – írja a Reuters.

A Tesla leállt

A Volkswagen sanghaji gyára Antingban fekszik, ahol jelenleg még nem vezettek be korlátozásokat, ott április 1-jétől várható lezárás – így az sem olyan meglepő, hogy a konszern működését egyelőre nem érintik az intézkedések.

Az amerikai Tesla már nem volt ilyen szerencsés, az elektromos autókat gyártó vállalat március 28-ától négy napra leállította a termelést a sanghaji üzemében. Március közepén két napra már leállt a gyár a kínai hatóságok tömeges tesztelése miatt.

A Tesla közlése szerint az üzemben nem megvalósítható egy olyan zárt rendszer, ami lehetővé tenné a munka fenntartását – a jelek szerint a GM ugyanakkor megoldotta a feladatot azzal, hogy a dolgozói beköltöztek a gyárba.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink