Gyártók A Tesla jövőre szállítaná Roadster autóját

A Tesla jövőre szállítaná Roadster autóját

autopro.hu/R.K.E. | 2024.02.29 08:23

A Tesla jövőre szállítaná Roadster autóját

Fotó: Tesla

Elon Musk a tervek szerint jövőre, azaz 2025-ben dobná piacra a Roadster autót, ami már így is késésben van, hiszen eredetileg 2020-ban már meg kellett volna érkeznie.

A Tesla a Roadster elektromos sportautó jövő évi szállítására törekszik, mondta február 27-én, szerdán Elon Musk, az elektromos járműgyártó vezérigazgatója.

„Ma este radikálisan megnöveltük az új Tesla Roadster tervezési céljait" – mondta Musk az X-en közzétett bejegyzésében, hozzátéve, hogy a Roadster szériatervét az év végéig befejezik és bemutatják.
A Tesla 2017 végén jelentette be az akkumulátoros négyüléses Roadstert, amelynek eredetileg 2020-ban kellett volna piacra kerülnie.

Musk 2021-ben a globális ellátási lánc szűk keresztmetszeteire hivatkozva 2023-ra tolta a Roadster piacra dobását. Musk szerint a Tesla 2023-ban reméli, hogy a régóta halogatott következő generációs Roadster elektromos sportautó gyártását jövőre megkezdheti – idézi a Reuters.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink