Gyártók A termelés növelésére szólítják a Teslát

A termelés növelésére szólítják a Teslát

autopro.hu/V.M. | 2023.01.20 11:17

A termelés növelésére szólítják a Teslát

Fotó: Tesla

A Tesla grünheidei üzemének kibocsátását tovább kell növelni Brandenburg tartomány gazdasági minisztere szerint, aki a vásárlók várakozási idejének csökkentésével magyarázza a termelésnövelés szükségességét.

Hirdetés

„Ezt (a termelést) még kicsit fokozni kellene” – mondta Jörg Steinbach, Brandenburg gazdasági minisztere az IG Metall szakszervezet Kelet-Németország gazdasági kilátásairól szóló panelbeszélgetésén.

A miniszter hozzátette, hogy az elektromosautó-gyártó hetente 2-300 embert vesz fel, annak ellenére, hogy a tartomány más vállalatainak nehézséget okoz a megfelelő munkaerő megtalálása. Jelenleg a Berlinhez közeli üzemben mintegy 9000 fő dolgozik.

Ugyanakkor az alapfelszereltségű Tesla Model Y németországi kiszállításainak várható ideje mostanra február-márciusra változott a korábbi január-márciusról, ami még a nemrég történt 17 százalékos árcsökkentés előtt állt fent.

A grünheidei üzem kapacitásproblémáira utal az is, hogy a 3000 autó/hét gyártási volument december végére, két hónapos csúszással sikerült elérni – derül ki a Reuters által megvizsgált kiszivárgott dokumentumokból.

Túlterhelt dolgozók

Ahogy arról az autopro.hu is beszámolt, az IG Metall eseményén nem csak a termelés kérdése miatt került szóba a Tesla. A legnagyobb német szakszervezetnek a berlini üzem több dolgozója is túlterheltségre panaszkodott a hosszú munkaidő miatt, mai nem ad lehetőséget az elegendő pihenésre.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink