Gyártók A Skoda az Octavia sorozatgyártásába fektetett

A Skoda az Octavia sorozatgyártásába fektetett

autopro.hu/Sz.K. | 2019.12.24 16:57

A Skoda az Octavia sorozatgyártásába fektetett

Megkezdődött a Skoda Mladá Boleslavban található üzemében az új generációs Octavia sorozatgyártása. A vállalat a gyártóberendezések átalakításába fektetett pénzt.

A csehországi Skoda gyárban, Mladá Boleslavban nemrég elkészült a legelső negyedik generációs Octavia. A gyártás az üzem M13-as gyártócsarnokában zajlik. Ezért a vállalat innovatív folyamatok és technológiák bevezetésére készítette elő gyártóberendezéseit.

Többek között ergonomikusabbá tették a munkahelyeket, a robotok pedig számos komplex és fizikailag megerőltető gyártási lépés kivitelezését vették át.

Új fejezet nyílik

Michael Oeljeklaus, a Skoda termelési és logisztikai részlegének elnöke fontos lépésnek tekinti a gyártósorok átalakítását. – Az új Octavia modell gyártásának megindulásával elkezdődött a következő fejezet márkánk igazi ikonjának lenyűgöző sikertörténetében – mondta.

A gyártó szerint a létesítmény Európa legmodernebb és legkörnyezetbarátabb üzemei közé tartozik és naponta 1150 darab negyedik generációs Octáviát gyárt. A Skoda eddig összesen több mint 6,5 millió darabot gyártott bestseller modelljének előző generációs modelljeiből – írta meg az Automobil Produktion.

Borítókép: skoda-storyboard.com

Kiemelt Partnereink