Gyártók A Renault-vásárlók akár újragyártott alkatrészeket is választhatnak

A Renault-vásárlók akár újragyártott alkatrészeket is választhatnak

autopro.hu/R.K.E. | 2024.03.22 09:23

A Renault-vásárlók akár újragyártott alkatrészeket is választhatnak

Fotó: Renault Group

A Renault leányvállalata, a The Future is Neutral megkezdte az elektromos hajtáslánc három alkatrészének újragyártását: Elektromotorok, teljesítményelektronika és akkumulátorok. A jövőben a Renault ügyfelei választhatnak az új, eredeti alkatrészek és az újragyártott, akár 30 százalékkal olcsóbb alkatrészek között.

Hirdetés

A The Future is Neutral a Renault csoport 2022-ben alapított leányvállalata, amely az újrahasznosításra összpontosít. Az új vállalat célja, hogy 2030-ra a gépjárművek körforgásos gazdaságának európai vezetőjévé váljon, ahogyan azt a másfél évvel ezelőtti indulásakor kijelentette. A vállalat most bejelentette, hogy a Renault Csoport számára olyan értékesítés utáni szolgáltatást indít, amely a francia vállalat elektromos járműveinek felújított alkatrészeit foglalja magában.

Konkrétan a Zoe, a Twingo E-Tech, a Kangoo E-Tech és a Megane E-Tech modellekhez lesznek felújított, második használatra szánt elektromos motorok; a Zoe és a Kangoo E-Tech modellekhez újrahasznosítható teljesítményelektronika, valamint a Zoe, a Twingo E-Tech és a Megane E-Tech modellekhez második élettartamú akkumulátorok. A franciaországi Flinsben található telephelyen a The Future is Neutral célja, hogy az idei évtől kezdve „évente több mint 3000 felújított alkatrész" gyártási kapacitását érje el az elektromos járművek számára.

A körkörös ökoszisztéma azonban túl fog terjedni Flinsen. A Renault-csoport bejelentette, hogy „a körforgásos gazdasági megoldások ipari és együttműködési rendszerét Flinstől a törökországi Bursáig és a spanyolországi Sevilláig". is eljut majd. 2022 őszén mutatták be a The Future is Neutral nevű vállalatot, amely a régi autókat az új autók nyersanyagforrásaként kívánja felhasználni - nemcsak a Renault-n belül, hanem az iparág minden szereplője számára – írja az electrive.com.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink