Gyártók A Renault támogatásával érkezhetnek Hongkongba az első e-autók

A Renault támogatásával érkezhetnek Hongkongba az első e-autók

autopro.hu/R.K.E. | 2024.07.01 10:18

A Renault támogatásával érkezhetnek Hongkongba az első e-autók

Fotó: BeyonCa

A Renault és a Dongfeng Motor által támogatott BeyonCa prémium elektromosautó-gyártó bejelentette, hogy egy végösszeszerelő üzemet és annak nemzetközi központját Hongkongban tervezi felállítani, a terület első autómárkáját fejlesztve.

A 2019-es tüntetések és a világjárvány által Hongkong gazdaságára mért kettős csapás után a város az iparágak diverzifikálására és felépítésére törekedett. „Célunk, hogy áttörést érjünk el a hongkongi autógyártásban, és az első nemzetközi, első számú Hongkongban gyártott elektromos járműmárkává váljunk" – mondta Weiming Soh, a BeyonCa alapítója és elnöke Hongkongban.

A BeyonCa autóit egy hongkongi, állami tulajdonban lévő ipari parkban szerelik össze, a gyártás nagy részét azonban Kínában fejezik be. A BeyonCa öt éven belül tervezi egy tengerentúli üzem építését, hogy kiszolgálja többek között a Közel-Kelet, az ASEAN-országok (Délkelet-ázsiai Nemzetek Szövetsége) és Európa piacait.

Soh elmondta hozzátette: a vállalat célja, hogy évente 100.000 elektromos autót adjon el, három-öt modellel, amelyek „néhány évvel 2025 után" lennének elérhetőek – írja a Reuters.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink