Gyártók A Polestar nem tekinti riválisnak a Teslát

A Polestar nem tekinti riválisnak a Teslát

autopro.hu/R.K.E. | 2024.04.05 11:26

A Polestar nem tekinti riválisnak a Teslát

Fotó: Polestar

A Volvóval kapcsolatban álló Polestar azt állítja, hogy a Teslától eltérő versenyben játszik, mivel drágább elektromos autóival a luxusra vágyó vásárlókat célozza meg.

A kínai tulajdonú Polestar elektromos autógyártó elhatárolódott a Teslával való versengéstől, mivel az amerikai gyártó csökkenti árait azzal a céllal, hogy megdöntse a Toyotát, mint a világ legnagyobb példányszámban eladott autógyártóját. A Tesla értékesítési volumenre való törekvését – beleértve az agresszív árcsökkentést, ami tavaly 1,8 millió kiszállításhoz vezetett – más irányba terelte, mint a Polestar, amely drágább autókat értékesít, és céljában közelebb áll a BMW-hez, az Audihoz, a Mercedes-Benzhez és testvéréhez, a Volvóhoz.

Legújabb modellje, a Polestar 4 SUV ára 81.500 dollártól indul, szemben a hasonló méretű Tesla Model Y 65.400 dollártól induló árcédulájával. „Nem azért vagyok itt, hogy a Teslát kommentáljam, de a Tesla a mennyiséget hajszolja" – mondta Graeme Lambert, a Polestar globális kommunikációs és a formatervezésért, innovációért felelős vezetője.

A Polestar 2023-ban 54.600 új jármű kiszállításáról számolt be, ami 6 százalékos növekedést jelent 2022-hez képest, de elmarad a 60.000-es céltól, amelyet maga is lefelé módosított az eredetileg 80.000-es eladásra vonatkozó előrejelzésről – írja a Drive.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink