Gyártók A kínai hatóságok segítették a Tesla újraindulását

A kínai hatóságok segítették a Tesla újraindulását

autopro.hu/P.B. | 2022.05.04 14:23

A kínai hatóságok segítették a Tesla újraindulását

Fotó: Tesla

A sanghaji hatóságok segítettek a Teslának több mint hatezer munkás utaztatásában, valamint a szükséges fertőtlenítési munkák elvégzésében is besegítettek, hogy a gyár minél előbb újrainduljon a brutális lezárások közepette.

Hirdetés

A Reuters hírügynökséghez eljutott, május 1-jei keltezésű, a sanghaji Lingang különleges körzet helyi hatóságoknak címzett levél felvázolta, hogy a város milyen mértékben segítette a Teslát, jelezve az amerikai autógyártó fontosságát Sanghaj számára. A Tesla 22 napos leállás után április 19-én nyitotta meg újra sanghaji gyárát.

Levelében a Tesla megköszönte a Lingang tisztviselőinek a támogatást, valamint részletezte a dolgozók szállítását és a fertőtlenítési munkálatokat is.

„Három egymást követő napon át harcoltak; éjjel-nappal, megállás nélkül dolgoztak, hogy biztosítsák cégünk dolgozóinak visszatérését a gyárba” – áll a levélben.

Bővítés is lesz

A levél arra is kitért, hogy a Tesla hogyan tervezi tovább bővíteni sanghaji üzemét: a társaság a közeli földterületen új gyárat épít majd, amellyel évi 450 ezer autóval nőne a gyártási kapacitása. A sanghaji üzem 484.100 járművet szállított le 2021-ben – írja a Reuters.

Sem a Tesla, sem a sanghaji kormány nem reagált a hírügynökség cikkére. Mint ismert, Kínában számos gyárat bezártak, miután Sanghajban márciustól brutálisan szigorú intézkedéseket vezettek be a koronavírus terjedése miatt.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink