Gyártók A Kia és a Dodge vitte a prímet az Egyesült Államokban

A Kia és a Dodge vitte a prímet az Egyesült Államokban

autopro.hu/Sz.N. | 2020.06.29 17:23

A Kia és a Dodge vitte a prímet az Egyesült Államokban

Fotó: Kia NewsCenter

A Kia és a Dodge szerezte meg az autóiparban az első helyet a J.D. Power 2020-as Egyesült Államokban készült ügyfél-elégedettségi tanulmányában. Egymást követően hatodik alkalommal lett a Kia a tömegpiac autómárkája, melyet Dave Sargent, a J.D. Power Autóipari minőségért felelős alelnöke „Egyedülálló teljesítménynek” titulált. A bajnok helyet a márka a 100 járműre jutó 136 hibával érte el.

Hirdetés

A Kia J.D. Power tanulmányában elért sikerében komoly szerepe volt két autójának, a Forte és a Soul modelleknek, melyek mindegyike szerepel az iparág top 10 járművének listáján. A Kia további kategórianyertes teljesítményt nyújtott a kompaktjárművek között a Forte, a kisteherautóknál a Sedona, a felső közepes méretű SUV-k között a Sorento és kisméretű SUV-k között a Soul modellel.

„Hatalmas megtiszteltetés, hogy ismét iparági bajnokok és a J.D. Power Egyesült Államokbeli minőségtanulmányának vezetői lettünk. Mindez arra késztet minket, hogy továbbra is a legtöbbet hozzuk ki magunkból” – nyilatkozta Sean Yoon, a Kia Motors Észak-Amerika & Kia Motors Amerika elnök-vezérigazgatója. „Négy kategóriagyőzelemmel és további négy modell szegmensükben való dobogóba jutással a Kia ’Adj bele mindent’ márkafilozófiája meghozta gyümölcsét a hihetetlenül kiélezett autóipari versenyben.”

Az éves tanulmányt 87 282 válaszadó visszajelzése alapján állították össze 26 kategória 189 modelljéből. A járműveket vezetési élmény, motor és erőátviteli teljesítmény alapján értékelték, a járműtulajdonosok minőséggel kapcsolatos észrevételeiket is megosztották.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink