Gyártók A Hyundai évi félmillió gépjárműre növeli európai gyártókapacitását

A Hyundai évi félmillió gépjárműre növeli európai gyártókapacitását

autopro.hu | 2013.09.26 15:30

A Hyundai évi félmillió gépjárműre növeli európai gyártókapacitását

A török beruházás eredményeként a vállalat elmondhatja, hogy az év végére az Európában értékesített Hyundai járművek 90 százaléka az európai régióban is készül.

Az 1997-ben a törökországi Ízmitben létrehozott Hyundai Assan Otomotive Sanayi (HAOS) a koreai vállalat legrégebben fennálló külföldi gyártóegysége. Az eredetileg évi 60 ezer gépjármű kibocsátására képes üzemben az új műszak 2007-es bevezetésével 125 ezer darabra emelkedett a kapacitás. A mostani beruházás eredményeként az ízmiti egység 2014-től immár évi 200 ezer autó előállítására lesz képes. A fejlesztésnek köszönhetően az új i20 mellett itt készül majd a hamarosan bemutatkozó új generációs i10 modell is.

Az összesen egymilliárd eurós befektetéssel kialakított HAOS sikerességén felbuzdulva a Hyundai létrehozta második európai gyártóbázisát, a Hyundai Motor Manufacturing Czech vállalatát is. A csehországi Nošovicében található gyár első évében 114 ezer autót termelt, amely azóta is folyamatosan emelkedik, így jelenleg teljes kapacitáson 300 ezer gépjárművet állít elő az üzem éves szinten.

Az új Hyundai ix35

Az Európában eladott Hyundai modellek 95 százalékát a kontinensen tervezték és fejlesztették. A legutóbbi török beruházás eredményeként pedig a vállalat elmondhatja, hogy az év végére az Európában értékesített Hyundai járművek 90 százaléka az európai régióban is készül.

Az ízmiti üzem bővítésének eredményeként 2804 új munkahelye jött létre a HAOS-nál és beszállítóinál.

A Hyundai további 200 ezer darabos éves kapacitással rendelkezik az oroszországi Szentpéterváron található gyártóüzemében, ahonnan elsősorban a helyi és a kelet-európai piacot szolgálja ki.

Kiemelt Partnereink