Gyártók A hibridekre fókuszál a Kia, kilenc új modell érkezik

A hibridekre fókuszál a Kia, kilenc új modell érkezik

autopro.hu/R.K.E. | 2024.04.08 10:22

A hibridekre fókuszál a Kia, kilenc új modell érkezik

Fotó: Kia Press

A Kia 2028-ig kilenc elektromos meghajtású modellt dob piacra, és előrejelzése szerint 2030-ra az eladások 20 százalékát hibridek teszik majd ki.

A Kia az elkövetkező években további hibrid autókkal bővíti kínálatát, válaszul az elektromos autók világszerte tapasztalható akadozó elterjedésére. Az elektromos autók iránti kereslet ingadozásának kezelése és a belső égésű elektromos autók értékesítésének előre jelzett növekedése érdekében a Kia 2028-ig kilenc új hibridet fog piacra dobni. Azt nem közölte, hogy konkrétan mely modellcsaládok lesznek hibridek.

A koreai márka célja, hogy 2030-ig évente 1,6 millió elektromos autót adjon el, de elismerik, hogy az elektromos autók értékesítésének növekedése a gazdasági visszaesés, a támogatások csökkentése és a töltőinfrastruktúra hiánya miatt lassul.

Ennek fényében a Kia előrejelzése szerint 2030-ban a hibridek globális értékesítésének 20 százalékát teszik majd ki. Az elektromosautó-eladások aránya ugyanebben az időszakban 10 százalékról 38 százalékra fog emelkedni, becslésük szerint – írja az Autocar.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink