Gyártók A dizájnban is a fenntarthatóságot hangsúlyozza az Audi

A dizájnban is a fenntarthatóságot hangsúlyozza az Audi

autopro.hu/P.B. | 2021.06.07 06:18

A dizájnban is a fenntarthatóságot hangsúlyozza az Audi

Fotó: Audi Mediacenter

Az idei évben ismét a sanghaji dizájnkiállítás egyik főpartnere volt az Audi. Idén a vállalat a fenntartható megoldásokra helyezte a hangsúlyt, így központi szerepet kapott az újrahasznosított anyagokból készült Audi e-tron GT quattro is.

Hirdetés

Henrik Wenders, az Audi brand vezetője szerint kiválóan passzol a vállalat arculatához az idei a Design Shanghai 2021 témája: a regeneratív dizájn kínai népszerűsítése. Wenders hozzátette, hogy az Audi a kiváló dizájnelemeiről ismert, ráadásul a cég elkötelezett a fenntarthatóság mellett.

Az Audi ezen a kiállításon Stella McCartney divattervezővel együttműködve vett részt, ezzel kiemelve a dizájn fontosságát, de ezt párhuzamosan a fenntartható megoldások népszerűsítésével tette a német OEM.

Újrahasznosított elemek az Audiban

Az Audi e-tron GT quattro utasterében a kárpitok és a szőnyeg – akárcsak Stella McCartney egyik legújabb táskája – száz százalékban újrahasznosított rostokból készült. Ezeket a rostokat műanyaghulladékból és például elhasznált halaszhálókból nyerték ki.

Nem ez az egyetlen környezetbarát megoldás az autóban: az opcionálisan kérhető bőrmentes változatban a sportülések műbőr borítása szintén hulladékból újrahasznosított rostokból készül.

A kiállítás megnyitóján az Audi egy konferencián is részt vett, amin a vállalat kínai innovációs kutatóközpontjának vezetője, Zhao Yu beszélt a fenntarthatóságról.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink