Gyártók A digitalizációt segítő megállapodást kötött a Renault

A digitalizációt segítő megállapodást kötött a Renault

autopro.hu/P.B. | 2022.01.07 15:21

A digitalizációt segítő megállapodást kötött a Renault

Fotó: Renault Media

December végén jelentette be a Renault Csoport, hogy megerősíti a húsz éve tartó együttműködését a Dassault Systemes vállalattal. A partnerség célja a digitalizációról szóló Renaulution stratégia erősítése és folytatása.

Az együttműködés lényege, hogy a Renault Csoport használhatja a Dassault felhőalapú platformját, a 3DEXPERIENCE-t. A platformhoz globális szinten, bárhol hozzáférhet a Renault – így megosztva az üzemek között az új autók fejlesztéseit, vagy éppen a mobilitási programokat. Ez a vállalati platform új lehetőséget biztosít a Renault számára a termékkel kapcsolatos összes adat valós idejű megosztásához és a digitális ikrek használatához.

A közlekedési és mobilitási ágazat fő trendjei – a növekvő szabályozási korlátok, a termékek összetettsége, az elektromobilitás, a hálózatba kapcsolás, a fenntarthatóság és az új mobilitási szolgáltatások – megkövetelik a különböző funkciók és szakértelem összekapcsolásának felgyorsítását egy agilis és együttműködő ökoszisztémán belül – írja a Renault az új platformról.

Számos előny

A Renault Csoport a 3DEXPERIENCE platform használatát több mint húszezer alkalmazottja számára vezeti be többek között a terméktervezés, az alkatrész- és anyagbeszerzés, a költségszámítás és a minőség. A felhőhöz kapcsolódva a platform ugyanazokhoz a rendszerekhez és szoftverekhez, 3D-s modellezéshez és szimulációkhoz biztosít hozzáférést, valós időben frissítve szerte a világon.

A digitális ikrekre épülő nagyszabású együttműködés javítja a különböző funkciók közötti adatmegosztást és a vállalaton belüli agilitást, miközben jelentősen csökkenti a költségeket és a járműfejlesztési időt.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink