Gyártók A Daimler többségi részesedést szerzett az Uber francia riválisában

A Daimler többségi részesedést szerzett az Uber francia riválisában

autopro.hu/Sz.K. | 2018.01.05 09:25

A Daimler többségi részesedést szerzett az Uber francia riválisában

A német gyártó és a Chauffeur Prive közti megállapodás a legújabb példája annak, ahogy a hagyományos autóipari vállalatok megpróbálnak a technológiai vezető startupokkal megegyezni.

- Ezzel a lépéssel a Daimler Mobilitási Szolgáltatások részlege 15 európai ország piacán jelenhet meg, tovább erősítve pozícióját. A vállalat célja, hogy Európában vezetővé váljon a mobilitási szolgáltatások nyújtásában, tudatta a konszern.

A Chauffeur Prive-t 2011-ben alapították. A vállalatnak több mint 1,5 millió ügyfele és 18 ezer sofőrje van. A szolgáltatás különösen Párizsban igen népszerű.

A hagyományos autógyártók jelenleg azt vizsgálják, hogyan tudnak a legjobban együtt dolgozni az új technológiákkal – az elektromos járművektől kezdve, az autonóm vezetésig – melyek nagy befektetéseket igényelnek. Ez ügyben újabban riválisaik közé tartoznak a techcégek, mint a Google, vagy épp a viszonylag fiatal versenytársak, mint a Tesla.

A Daimlernek nem ez az első ilyen lépése, ugyanis korábban már betört az autómegosztó mobil applikációk egyre növekvő piacára. Júniusban a dubai központú Careem autómegosztó vállalat közölte, új piacokra fogja kiterjeszteni szolgáltatását, miután 150 millió dollárt kapott befektetőitől. A vállalatot többek között a Daimler is pénzelte.

A mostani tranzakció anyagi részleteire vonatkozó információkat egyik vállalat sem közölt.

Kiemelt Partnereink