Gyártók A Daimler szerint a buszok évtizedét éljük

A Daimler szerint a buszok évtizedét éljük

autopro.hu/P.B. | 2024.03.18 15:20

A Daimler szerint a buszok évtizedét éljük

Fotó: Daimler Media

A Mercedes-Benz és a Setra autóbuszokat gyártó Daimler Buses, a Daimler Truck autóbuszos divíziója március 18-án ambiciózus értékesítési célokat tűzött ki az előttünk álló időszakra.

Hirdetés

A Daimler Truck március 18-án új, ambiciózus célokat tűzött ki autóbusz-részlegére vonatkozóan. Az új elvárások szerint a korrigált árbevétel-megtérülés jövő évtől 8 százalékra, 2030-ra pedig 9 százalékra emelkedik. Tavaly ez a mutató az autóbuszos divízió esetében 4,7 százalék volt, ami emelkedést jelentett a járvány alatti gyenge eladások után.

„Szilárd meggyőződésünk, hogy ez a „buszok évtizede” – mondta Till Oberwörder vezérigazgató nyilatkozatában. A német teherautó- és buszgyártó cég a környezetbarát közlekedési eszközök iránti növekvő keresletre hivatkozva azt mondta, hogy még „az ideálistól elmaradó” gazdasági körülmények között is nyereségesebb lesz.

A Daimler Truck megemelte osztalékát, miután 2023-ban a vártnál jobb eredményt könyvelhetett el. A cég szerint a piacok idén visszatérnek a normál szintre – írja a Reuters.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink