Gyártók A célegyenesben a Tesla és a BYD indonéz gyárai

A célegyenesben a Tesla és a BYD indonéz gyárai

autopro.hu/V.M. | 2023.01.17 09:22

A célegyenesben a Tesla és a BYD indonéz gyárai

Fotó: Tesla

Indonézia a kínai BYD Csoporttal és az amerikai Teslával is tárgyalásokat folytat elektromosautó-gyárak létesítéséről. Mostanra az egyeztetések a véglegesítés szakaszába értek – osztotta meg a délkelet-ázsiai ország egyik kormánytisztviselője.

Hirdetés

Indonézia aktívan és célzottan tesz az elektromobilitási befektetések bevonzásáért, aminek érdekében a nikkelérc exportját is leállította, hogy a potenciálisan felépülő akkumulátorgyáraknak elegendő nyersanyagot biztosíthasson.

„A világ minden nagy elektromosautó-gyártója be fog itt fektetni” – mondta el Luhut Pandjaitan koordinációs miniszter egy gyűlésen. „A BYD Csoport, a világelső Tesla, a második helyen álló Hyundai és mások mind véglegesítik megállapodásaikat Indonéziával.”

A Hyundai tavaly márciusban nyitotta meg indonéz üzemét, ahol többek között az Ioniq 5 akkumulátoros elektromos autót készítik. A Reuters szerint ezzel a típus az első olyan elektromos autóvá válhatott, amit Indonéziában gyártanak.

A Hyundai ezenfelül az LG Energy Solutionnel közösen egy akkumulátorgyárat is épít az ázsiai országban 2021 ősze óta.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink