Gyártók Indonéziában nyitott gyárat a Hyundai

Indonéziában nyitott gyárat a Hyundai

autopro.hu/P.B. | 2022.03.18 15:21

Indonéziában nyitott gyárat a Hyundai

Fotó: Hyundai.news

A Hyundai Motor Csoport megnyitotta első üzemét Indonéziában. A dél-koreai OEM többek között Ioniq 5 elektromos modellt fogja ebben a létesítményben gyártani. A Hyundai új stratégiájában központi szerepet játszik Indonézia.

Hirdetés

Jól mutatja, hogy mennyire fontos az új gyár a Hyundai stratégiájában, hogy annak átadásán a dél-koreai OEM vezérigazgatója, Chung Euisun is részt vett. A vezérigazgató elmondta, hogy az üzem kulcsszerepet fog játszani a cég életében, különösen az elektromos járművek területén.

Az új gyár az indonéz fővárostól, Jakartától mintegy 40 kilométerre keletre található, a megnyitóünnepségén pedig részt vett Joko Widodo indonéz elnök is.

A hivatalos átadó előtt már elindult a munka

Az építési munkálatok decemberben fejeződtek be, a dél-koreai médiában megjelent hírek szerint a Hyundai január óta már gyártja a Creta kompakt SUV-t a régió számára a gyárban. A Hyundai többek között az elektromos Ioniq 5 modellt is szeretné az új üzemében összeszerelni.

Az üzem gyártási kapacitása jelenleg évi 150 ezer autó, de ezt később 250 ezerre bővítik 1,4 milliárd euróból. A társaság nem adott tájékoztatást arról, hogy ez a beruházás mikorra készülhet el, és mikor érheti el végleges kapacitását a gyár.

Az üzemben gyártott járműveket elsősorban Indonéziában értékesítik, és a délkelet-ázsiai ASEAN közösség piacaira exportálják – írja az Automobilwoche.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink