Gyártók A briteknél építene gyárat a Tesla

A briteknél építene gyárat a Tesla

autopro.hu/P.B. | 2020.06.11 16:22

A briteknél építene gyárat a Tesla

Fotó: Tesla

A brit Külkereskedelmi Minisztérium (DIT) egyes források szerint együttműködik a Teslával a gyár megfelelő helyszínének kiválasztásában. A napokban Elon Musk is az országban járt, és bár konkrétumok még nincsenek az ügyben, úgy tűnik, Somersetben épülhet fel a Tesla brit gyára.

Brit források szerint a DIT már javában keresi a megfelelő helyszínt a Tesla új termelőüzeméhez, ami egy nagyjából 371 ezer négyzetméter alapterületű épület lesz. Egyelőre nem tudni, hogy pontosan milyen helyszínek jöttek szóba, de a legvalószínűbbnek a somerseti helyszín tűnik. A DIT nem erősítette meg, hogy a Teslával együtt dolgozna, azt azonban elárulta, hogy tényleg keresnek helyszínt egy elektromos autókat gyártó üzem számára.

Elon Musk arról számolt be, hogy a napokban járt Nagy-Britanniában, hogy egy lehetséges gyár terveiről tárgyaljon, de arra nem tért ki, hogy milyen helyszínek kerültek szóba – írja az Autocar.

Nem sokat tudni a leendő gyárról

Egyelőre még az sem tisztázott, hogy a Tesla esetleges brit üzeme pontosan milyen célt szolgálna: kutatóközpont létesül-e, akkumulátorgyár vagy autógyár?

A Tesla tavaly kezdte meg első európai gyárának építését Berlinben. Elon Musk akkor úgy nyilatkozott a készülő, Gigafactory Berlin nevet viselő üzemről, hogy az a brexit következményeként épül meg Németországban Nagy-Britannia helyett.

Jelenleg az Egyesült Államok mellett Kínában, Sanghajban működik gyára a Teslának, a berlini üzem átadása pedig 2021-ben várható.

Kiemelt Partnereink