Gyártók A Bentley köszöni, egyelőre nem akar tisztán elektromos lenni

A Bentley köszöni, egyelőre nem akar tisztán elektromos lenni

autopro.hu/R.K.E. | 2024.03.21 06:17

A Bentley köszöni, egyelőre nem akar tisztán elektromos lenni

Fotó: Bentley Press

A Bentley csak 2033-ban akar tisztán elektromosautó-gyártóvá válni, nem pedig 2030-ban, ahogyan azt eredetileg tervezték. Az autógyártó azt tervezi, hogy „százmilliókkal" többet fektet be a plug-in hibdridekbe, amelyek addig a legfontosabb hajtástípusok lesznek.

Az Aston Martin után a Bentley is lelassította elektromos céljait. A VW luxusmárkája azonban az első akkumulátoros elektromos modelljét (az Aston Martinhoz hasonlóan) és a teljes tervezést is késlelteti. A Bentley 2020 novemberében jelentette be „Beyond100" stratégiáját. E szerint a brit luxusmárka 2030-ig a teljes modellpalettáját átállítja akkumulátoros elektromos járművekre.

Ez most csak 2033-ban lesz így. A Bentley márkafőnöke, Adrian Hallmark, aki a „Beyond100" stratégiát kidolgozta, a döntést és a további plug-in hibridekbe történő beruházást a már elhatározott program részének tekinti. Hallmark szerint a Bentley jelenleg egy új, V8-as belső égésű motorral szerelt, V8-as teljesítményű plug-in hibrid bevezetésén dolgozik, amely a nem elektromos hajtású W12-es motort váltja majd fel.

Miután a gyártó már 2025-ről 2026-ra halasztotta első akkumulátoros elektromos modelljének piacra dobását, a Bentley most 2026 végéről beszél. Ez egy teljesen új modell lesz. A másik négy bejelentett akkumulátoros elektromos modell a jól ismert Continental GT, Continental GTC, Flying Spur és Bentayga szériák elektromos utódai lesznek. Az első Bentley elektromos autó az Audi és a Porsche által közösen kifejlesztett PPE alapja lesz. A Porsche Macan és a nemrég bemutatott Audi Q6 e-tron hajtástechnológiája tehát első benyomást kelthet a hajtástechnológiáról – írja az electrive.com.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink