Gyártók Több jármű dolgozik az építkezéseken, elégedett a Caterpillar

Több jármű dolgozik az építkezéseken, elégedett a Caterpillar

MTI | 2017.07.26 09:33

Több jármű dolgozik az építkezéseken, elégedett a Caterpillar

Jelentősen emelkedett a világ egyik legnagyobb építőipari jármű- és eszközgyártója, az amerikai Caterpillar forgalma a második negyedévben, mert nőtt a termékei iránti globális kereslet, a vállalat költségcsökkentő programja pedig sikeresnek bizonyult. A hírre emelkedéssel reagált a vállalat részvényének árfolyama.

Hirdetés

Az amerikai vállalat negyedéves adózott eredménye 46 százalékkal, 802 millió dollárra, részvényenként 1,35 centre emelkedett az egy évvel korábbi 550 millió dollárról, részvényarányosan 93 centről.

A cég teljesítményét jobban tükröző, a szakértők által inkább figyelemmel követett egyszeri tételek nélküli részvényarányos eredmény 1,49 cent lett, nagyobb a szakértők által várt 1,26 centnél.

A Caterpillar bevétele 11,33 milliárd dollárt ért el a június végével záródott három hónapban, felülmúlta az elemzői várakozások átlagában szereplő 10,95 milliárd dollárt. A Caterpillar az eredmények ismeretében javított idei bevételi várakozásán: a korábbi 38-41 milliárd dollár helyett immár 42-44 milliárd dollárral számolnak.

A vállalat részvényárfolyama kedden este 6 órakor 4,77 százalékos, jelentős pluszban, 113,34 dolláron állt a New York-i tőzsdén.

Kiemelt Partnereink