Gyártók Sosem volt még ilyen közel az Opel felvásárlása: hétfőn bejelenthetik

Sosem volt még ilyen közel az Opel felvásárlása: hétfőn bejelenthetik

autopro.hu/Sz.K. | 2017.03.03 14:26

Sosem volt még ilyen közel az Opel felvásárlása: hétfőn bejelenthetik

Alku közelben a GM és a PSA: napokon belül megállapodhatnak az Opel eladásáról – közölte egy forrás csütörtökön a Reuters-szal.

Hirdetés

A megbeszélések továbbra is jól haladnak, és úgy hírlik, hogy a megegyezést hétfőn be is jelentik a Genfi Autó Show előestéjén.

A tárgyalások ugyanakkor még nem fejeződtek be – figyelmeztetnek a felek –azaz még nincs garancia arra, hogy megkötik az alkut, vagy, hogy azt a PSA vezetősége jóváhagyja.

„A dolgok úgy haladnak, ahogy kell. Bizakodunk.” – mondta egy PSA-hoz közeli forrás. Ezt a PSA és az Opel szóvivői nem kommentálták.

A két autógyártó, amelyek néhány technológián már osztoznak, a múlt hónapban erősítették meg, hogy tárgyalnak az Opelről és a brit Vauxhall márkáról.

Az első közösen fejlesztett modellek a Genfi Autó Show-n fognak bemutatkozni, amely kedden nyitja meg kapuit.

A PSA vezérigazgatója, Carlos Tavares múlt héten közölte, hogy az Opel teljes felvásárlása lehetőséget nyújt arra, hogy egy európai „autó-bajnokot” kreáljanak, és gyorsan meghaladják az évi 5 millió autó eladását. A francia gyártó e mellett legalább 2 milliárd eurós megtakarítást vár a társulástól.

A megegyezést azonban olyan nehézségek árnyalják, mint az Opel közel 10 milliárd dolláros bérezési hiánya és a GM egyéb igényei: a vállalat ugyanis nem szeretne versenyt a PSA-val az észak-amerikai piacon, mivel az hátráltatná saját Chevrolet márkájának erősödését.

A detroiti központú GM egyébként olyan újautó piacokról is kizárná az Opel modellek örökösét, mint Kína, Oroszország és Latin-Amerika.

Kiemelt Partnereink