Gyártók Rommá égett egy Tesla az új év első napján

Rommá égett egy Tesla az új év első napján

autopro.hu | 2016.01.04 14:45

Rommá égett egy Tesla az új év első napján

Nem az első eset, hogy kigyullad a Model S valamely példánya. Ez a jármű Norvégiában kapott lángra töltés közben, nem is maradt belőle szinte semmi.

Miközben a fél autós világ azon igyekszik, hogy felvegye a versenyt a több tekintetben úttörő megoldásokat felvonultató, nem csupán járműipari terepen gurunak számító Elon Musk kreálmányaival, akadnak intő jelek is, amelyek óvatosságra intenek a nagy igyekezet közepette.

Ennyi maradt a csodaautóból

Nem első alkalommal lobbannak ugyanis lángra az elektromos limuzinok, ám a mostani eset sajátossága, hogy egy Supercharger töltőpontra csatlakoztatott autó gyulladt ki, röviddel a töltés megkezdését követően. Korábban előfordultak garázstüzek, ugyancsak töltéshez kapcsolódóan, de előfordult, hogy az egyik ilyen modell betonfalba ütközve kapott lángra, máskor fémdarab okozott tüzet. Ha ez nem lenne elég kellemetlen, a Tesla nemrég visszahívta a Model S típus összes forgalomba helyezett példányát, miután egy biztonsági övet érintő probléma okára nem tudtak rájönni, s a legbiztosabb lépést, a teljes szervizbe terelést választották.

A 2016. január 1-jén történt eset kapcsán kevés konkrétum tudható jelenleg – egyes internetes felhasználók szerint ideiglenes töltőpontról lehet szó, ami részben indokolhatja a hibás működést, bár felmentést ez sem adhat a káresetre. A Tesla szóvivője egyelőre annyit közölt, hogy személyi sérülés nem történt az esetnél, s alapos vizsgálat során fogják tisztázni a tűz keletkezésének körülményeit, amelyről a nyilvánosságot is tájékoztatják majd.

Kiemelt Partnereink