Gyártók Németország az elektromobilitás elkötelezett híve

Németország az elektromobilitás elkötelezett híve

autopro.hu/H.J. | 2019.11.05 17:34

Németország az elektromobilitás elkötelezett híve

A német kormány szeretné felpörgetni az alacsony kibocsátású akkumulátoros járművek piacát, tíz éven belül tízmillió alternatív hajtású modell közlekedhet a német utakon.

A német kormány és az autóipari szektor szeretné felpörgetni az alacsony kibocsátású akkumulátoros járművek piacát. Tíz éven belül egymillió elektromos töltőállomást telepíthetnek Németországban, ehhez a kormány 3,5 milliárd eurós támogatást ígér.

Szigorú kibocsátási szabályok alakítják az ipart

A szeptemberi frankfurti kiállításon az európai gyártók arra figyelmeztették a kormányokat, hogy az EU szabályai negatív hatással lehetnek a bevételekre és a munkahelyek számára egyaránt, mivel csekély az érdeklődés az elektromos modellek iránt.

Az EU új kibocsátási szabályai alapján 2007 és 2021 között negyven százalékkal, 2021 és 2030 között pedig 37,5 százalékkal kellene csökkenteni a szén-dioxid kibocsátást.

Összefogott a német kormány és az ipar

A kormány már másodjára ült össze annak érdekében, hogy Németország közlekedési ágazata hozzájárulhasson a nemzetközi kibocsátási célok eléréséhez. Az elektromos modellek mellett a hidrogén üzemanyagcellás járművek használatát is támogatják, a hosszútávú cél ezeknek az alternatív hajtású modelleknek a vonzóvá tétele. Tíz éven belül tízmillió elektromos modell értékesítését tűzte ki célul az ipar.

A kormány emellett az elektromos autók vásárlói számára rendelkezésre álló támogatásokat is növelni szeretné. A plug-in hibridek támogatása 3000-ről 4500 euróra, a 40 000 euró értéket meghaladó járművek esetében 5000 euróra emelkedik.

A VW élen jár az átalakulásban

A Volkswagen székhelyéül szolgáló Alsó-Szászország miniszterelnöke és a Volkswagen felügyelőbizottsági tagja, Stephan Weil elmondta, hogy 2021-ig közel 100 000 töltőállomás telepítését tervezik a tartományban.

A vállalat elkötelezte magát az elektromos átalakulás mellett, a töltési infrastruktúra fejlesztése ehhez azonban elengedhetetlen – az országban jelenleg mindössze 20 000 töltőállomás áll rendelkezésre.

Eközben a zwickaui gyárban elkezdődött a Volkswagen ID.3 sorozatgyártása is. Angela Merkel, német szövetségi kancellár az üzemet a német autóipari átalakulás egyik központjának nevezte – írja a Reuters.

Nyitókép: twitter.com

Kiemelt Partnereink