Gyártók Már a pozsonyi Volkswagent is elérte az Audi-sztrájk

Már a pozsonyi Volkswagent is elérte az Audi-sztrájk

MTI | 2019.01.29 13:27

Már a pozsonyi Volkswagent is elérte az Audi-sztrájk

A győri Audiban január 24. óta tartó sztrájk a pozsonyi Volkswagen gyár termelését is befolyásolja az onnan származó alkatrészek miatt.

A győri sztrájk egyelőre a luxus SUV-k pozsonyi gyártására volt hatással, a városi kisautók (NSF szegmens) gyártása viszont korlátozások nélkül folytatódik közölte Lucia Kovarovic Makayová. Hozzátette: azokat az alkalmazottaikat akiket ez érint, időben értesítették a korlátozásokról.

A szóvivő kérdésre válaszolva merő spekulációnak minősítette azt a közösségi oldalakon terjedő információt, miszerint a győriek sztrájkjához szolidaritásból vagy más ok miatt a pozsonyi VW dolgozói is csatlakozni készülnének. A legnagyobb gondokat az Audi ingolstadti üzemében okozta a sztrájk, ahol a Győrben készülő motorok hiánya miatt hétfőn teljesen leállt a termelés.

A legnagyobb német szakszervezet is kevésnek tartja a győri audisok fizetését. Hétfőn este több órás tárgyalás után a vállalat és a szakszervezet már a megállapodás kapujában álltak. Az Audi hajlandó lett volna megadni a 18 százalékos béremelést, a juttatások mértékét azonban csökkentette. A szakszervezet nem fogadta el az ajánlatot, így a sztrájk csütörtökig biztosan folytatódik.

Összehasonlításként olvassa el korábbi cikkünket arról, mennyit emelt a béreken a kecskeméti Mercedes, egy másik összeállításunkból pedig azt is megtudhatja, hogy a debreceni BMW mérnökei mekkora fizetésre számíthatnak!

Kiemelt Partnereink