Gyártók Madártollai vannak az Airbus új tanulmánygépének

Madártollai vannak az Airbus új tanulmánygépének

autopro.hu/H.J. | 2019.08.17 04:50

Madártollai vannak az Airbus új tanulmánygépének

Az Airbus új tanulmánygépét, a Bird of Prey-t az angliai Royal International Air Tattoo-n láthatták először az érdeklődők. Az innováció és technológia határait feszegető műszaki tervvel a mérnöki fejlődést szeretné ösztönözni a vállalat.

Hirdetés

A Bird of Prey, azaz Ragadozó Madár fontos szerepet játszik a fiatal generáció, és a tudomány, technológia, mérnöki, matematikai tanulmányokat folytatók számára – a koncepcióval közelebb hoznák a mérnöki hivatást a tanulók számára.

A projektet a GREAT Britain-kampány, a Royal Aeronautical Society, az Air League, a Műszaki és Technológiai Intézet és a Repülési és Technológiai Intézet támogatja. A repülőgéppel szeretnék bemutatni azokat a technológiákat, amik jelenleg az Airbus kutatásának alapját képezik – például a hibrid-elektromos meghajtás a kibocsátás csökkentésére, vagy az aktív vezérlő rendszerek.

A mérnöki ág globális vezetője

A tanulmányrepülővel az Airbus az innováció és mérnöki tervezések vezetőjeként tovább akarja erősíteni szerepét. Ez különösen meghatározó jelenleg, hiszen az egész iparág a villamosításra, az automatizálásra és a környezeti hatások csökkentésére összpontosít – a vállalat segíthet a mérnöki munka globális újratervezésében.

Fenntartható fejlődés a légi közlekedésben is

A gépek egyre összetettebb feladatokat igényelnek, a mérnökök így kiemelt szerephez jutnak. A repülőgépgyártóknak több szakterületen tevékenykedő mérnökökre van szükségük, hiszen a céljuk, hogy tovább fejlesszék és újragondolják az aerodinamikai, szerkezeti és meghajtó rendszerek működését. Olyan szakemberek kellenek, akik képesek integrálni a legújabb technológiákat.

A Royal International Air Tattoo a világ legnagyobb légibemutatója, ahol polgári és katonai célú gépek egyaránt bemutatkoznak.

Kiemelt Partnereink