Gyártók Korlátozza a Passat gyártását a Volkswagen

Korlátozza a Passat gyártását a Volkswagen

autopro.hu/Sz.K. | 2017.02.17 12:30

Korlátozza a Passat gyártását a Volkswagen

A Passat gyártásának korlátozására kényszerült a Volkswagen az észak-németországi üzemében, ahol hiány van a kesztyűtartó ajtókból egy, a beszállítóknál keletkezett tűz miatt.

Hirdetés

Néhány hete nagy kiterjedésű tűz volt a Volkswagen egyik csehországi beszállítójánál, így az nem tudta legyártani az uretán alkatrészeket, amelyeket a VW és más autógyártók is használnak – közölte az Automobil Produktion.

A Volkswagen elhatározta, hogy néhány kesztyűtartó ajtót más, kínai beszállítótól szerez be, de az új szállítmány csak napokig elég.

„A cseh beszállító számára lehetetlen gyorsan helyettesíteni a szükséges alkatrészeket” – idézte a riport a Volkswagen egyik szóvivőjét.

A hiány eredményeként a társaságnak azzal a problémával kell szembenéznie, hogy hol talál tárolót 20 ezer új Passat számára, ami nem elszállítható addig, amíg hiányoznak belőle alkatrészek.

„Egy nagy parkolót keresünk, maximum 100 kilométerre a gyártól” – tette hozzá a szóvivő.

A Volkswagen Passat volt novemberben a legkeresettebb középméretű autó Európában több mint 190 ezres eladással - ami viszont 8 százalékos csökkenés az előző hónapokhoz képest.

Kiemelt Partnereink