Gyártók Könyv jelent meg az Ikarus mindennapjairól

Könyv jelent meg az Ikarus mindennapjairól

autopro.hu | 2014.06.19 15:39

Könyv jelent meg az Ikarus mindennapjairól

Kiadták világ egykori legnagyobb autóbusz-exportőr székesfehérvári gyárának mindennapi életét bemutató Ikarus szárnyai – Az Ikarus Székesfehérvári Gyárának mindennapjai című könyvet. A kiadvány igazi kordokumentum, melyben az egykori dolgozók történetein, gazdag, színes, korabeli illusztrációkon, hiteles dokumentumokon keresztül megelevenedik egy letűnt korszak világa. A könyv célja, hogy emléket állítson az Ikarus gyárnak, melynek neve hosszú évtizedek óta összekapcsolódott Székesfehérvárral és máig élő nyomot hagyott több ezer család életében.

A kiadvány 440 oldalon, 29 fejezetben, közel 600 illusztrációval, a gyárban dolgozó emberek ünnepein és mindennapjain keresztül villantja fel a gyáróriás történetének pillanatképeit. Ez a kötet nem gyártörténet, se nem tudományos munka, sokkal inkább egy emlékkönyv, mely csupán vázlata mindannak, ami az Ikarus gyárában történt, de ezzel együtt a város ipartörténetének egy nagyon fontos fejezetét, fél évszázadát öleli fel.

A könyvben több száz – részben soha nem publikált, részben nehezen hozzáférhető – fotó, brigádnapló, propagandaanyag, elbeszélt élettörténet szerepel. A rengeteg visszaemlékező elbeszélés és a válogatott képanyag, átélhetővé teszi mindazt az élményt, amelyet a világhírű gyár munkájában és mindennapjaiban való részvétel jelentett egykor.

Kiemelt Partnereink