Gyártók Kinyitja a pénztárcát a Toyota, teleszórja Amerikát beruházásokkal

Kinyitja a pénztárcát a Toyota, teleszórja Amerikát beruházásokkal

autopro.hu/B.B. | 2017.01.11 06:30

Kinyitja a pénztárcát a Toyota, teleszórja Amerikát beruházásokkal

Csak az Egyesült Államokban tízmilliárd dollárnyi fejlesztést hajt végre a következő öt évben a japán autógyártó.

Hirdetés

Nem kis hírrel érkezett a Toyota a Detroiti Autószalonra, hiszen a cégvezér bejelentése szerint a következő öt évben tízmilliárd dollárt, azaz több mint háromezermilliárd forintot szán különböző fejlesztésekre az Egyesült Államokban. Az összeg legnagyobb részéből a helyi kereslet jobb kielégítését segítő gyárkorszerűsítéseket, valamint kisebb üzemanyag-felhasználású modellek piacra dobását végzik.

A japánok bejelentése nem sokkal egy Donald Trumptól érkező kritika után történt – a közelmúltbeli amerikai-japán adok-kapokról itt írtunk. Persze egy detroitihez hasonló járműipari esemény nem múlhat el hasonló, hatalmas összegeket érintő bejelentések nélkül, vagyis hiba lenne a Toyota döntését az új amerikai elnök nyomásával magyarázni.

Csak az elmúlt egy hétben autóipari beruházások tömegét jelentették be a nagyobb gyártók. Milliárdos fejlesztésre készül az FCA, a Ford pedig Mexikóból vonul vissza, és hajt végre hétszázmillió dolláros fejlesztést a hazai piacon.

A Toyota 60 éve telepedett meg az Egyesült Államokban, jelenleg a japánok 21,9 milliárd dollárnyi befektetéssel és 136 ezer alkalmazottal rendelkeznek az USÁ-ban.

Kiemelt Partnereink