Gyártók Két új SUV-val támad a Citroen

Két új SUV-val támad a Citroen

autopro.hu/Sz.K. | 2017.06.16 14:26

Két új SUV-val támad a Citroen

A Citroen mostanában mindent az SUV-kba fektet. Elsőként jön a C3 Aircross, majd a C5 Aircross. De mi van a többi modellel? Most megtudhatjuk a választ.

Hirdetés

Kit tekint a vállalat konkurenciájának a mini SUV szegmensben? Arnoud Belloni, a Citroen Marketing és Kommunikációs igazgatója szerint a Renault Captur, a Peugeot 2008 és a Jeep Renegade mindenképp konkurens. A Citroen azonban saját SUV-jával az elsők között van a piacon. Úgy gondolják, megvan az előnye, ha valaki később dob ki újdonságot. A konkurenciáktól ugyanis sokat lehet tanulni.

Az új C3 Aircross számára négy dolog fontos: a modularitás és a térkínálat, az individualizmus, a sokféle asszisztens rendszer és a dizájn.

A második új SUV, a C5 Aircross 2018 végén érkezik, azonban Kínában fordítva jönnek ki a kocsik. Ők most kapják meg a C5A-t és jövőre a C3A-t. Ez azért van, mert a gyár, ahol Európában a C5-öt építenék, még más modellt gyárt, át kell állítani a rendszereket az új modellre.

Belloni elmondta, jelenleg két SUV-ja van a vállalatnak, a C3 Aircross és a C5 Aircross.

Szerinte később lesznek új modellek, de jelenleg nincs nagy prioritása a témának. A németek építik a legjobb limuzinokat, ezért a Citroen inkább az SUV-k felé irányozza magát. Egy francia limuzin teljesen más lenne. A Berlingót meg kell említeni, hiszen végül mégis a márka legtöbbet eladott modelljei közé tartozik.

Hiába van a márkánál az SUV-kon a hangsúly, nem szeretnének innentől csak ebben a szegmensben gyártani, de az újítások még váratnak magukra - írta meg az auto-news.de.

Kiemelt Partnereink