Gyártók Késnek a rendelt Teslák, nem győznek bocsánatot kérni

Késnek a rendelt Teslák, nem győznek bocsánatot kérni

autopro.hu/H.J. | 2019.03.28 16:01

Késnek a rendelt Teslák, nem győznek bocsánatot kérni

Csaknem 3 év telt el azóta, hogy Musk cége bemutatta a piac nagy dobását, a Model 3-at. Az elektromos autók leszállítása 2017-ben indult el, az eladások mindvégig kedvezően alakultak. Viszont a múlt hónap végén a vevők már nem tudtak rendelni a 35 ezer dolláros Standard Range modellből. A vállalat képtelen tartani az ütemezett szállítási dátumokat és drágább verziókat igyekszik eladni. Minden jel arra mutat, hogy a várakozási idő csak még hosszabb lesz.

Hirdetés

Több fórumon is, többek közt a Tesla Motors Club, a Model 3 tulajdonosok klubja és a Reddit Teslamotors felületén is olvasható, hogy a vállalat felvette a kapcsolatot ügyfeleivel a szállítások késése miatt. A március végére tervezett kézbesítések új időpontját azonban még a sűrű bocsánatkérések ellenére sem tudták meg az ügyfelek. A Standard Range verzió a Model 3 legrövidebb hatótávú verziója (354 km), szemben a Mid Range (425 km) és a Long Range (523 km) kiadásokkal.

Több ügyfél számláján jelent meg olyan értesítés, amely 6-8 hetes csúszást ígér, de a Tesla alkalmazottai szerint ezek automatikusan generált becslések, és nem kötelezettségvállalások. Musk azt mondta, prioritást azok az ügyfelek élveznek, akik már hosszú idő óta várnak az elektromos négykerekűre.

A The Drive című amerikai autós hírportál szerint a vállalat nagy bajban lehet, ha már az ügyfeleket bombázza telefonhívásokkal. Ugyanis többen beszámoltak róla, hogy a cég alkalmazottai keresték fel őket telefonon, s a modell egy drágább verzióját próbálták eladni nekik. Ha ez a megoldás nem volna megfelelő neki, akkor csak jóval később kaphatják meg az autójukat.

Az a tény pedig, hogy egyetlen Standard Range modellt sem szállítottak még le, sokakban kételyeket ébreszt, hogy a vállalat egyáltalán gyártja-e az adott típust. Persze az is lehetséges, hogy a késés egyszerűen a túlterhelt logisztikai rendszer eredménye. Musk amúgy is elmondta, a hatalmas szállítmányok igénybe veszik a vállalat kapacitásait. Azonban ha a már eddig megrendelt modellek leszállítása június végénél tovább húzódik, az az állami adókedvezmény további csökkentését jelentené 3,750 dollárról (egymillió forint) 1,875 dollárra. Ez az ügyfeleknek pedig újabb csapás lenne, mert a gyártó rájuk terhelheti a kieső összeget.

Kiemelt Partnereink