Gyártók Kapásból három változatban érkezik a Porsche elektromos modellje

Kapásból három változatban érkezik a Porsche elektromos modellje

autopro.hu/Sz.K. | 2018.01.08 14:50

Kapásból három változatban érkezik a Porsche elektromos modellje

A Porsche első teljesen elektromos autója, a Mission E 2019-ben kerül piacra. A gép Carrera, Carrera S és Turbo hajtással is kapható lesz – a három név három eltérő teljesítményű verziót takar.

Hirdetés

Az alap Carrera verzió 402 lóerős lesz, a középső, a Carrera S 536 lóerőt kap, míg a legerősebb, a Turbo motorterében egy 670 lóerő teljesítményű villanymotor teljesít majd szolgálatot. A három gépben közös, hogy mindegyik összkerékmeghajtású lesz és egy töltéssel nagyjából ötszáz kilométert lehet majd velük megtenni. A Porsche azokra is gondol, akik megelégszenek két hajtott kerékkel is, hiszen várható egy elsőkerékmeghajtású verzió is.

A Mission E szedánok kétsebességes váltóval érkeznek majd, alapesetben egy városi és egy autópályás használatra szabott fokozattal. Nulláról százra 3,5 másodperc alatt gyorsulnak, végsebességük 250 km/h lesz majd.

A sorozatgyártásra szánt verziók letisztult kinézetűek, hagyományos ajtókkal, hagyományos fényszórókkal, és tágasabb belső térrel rendelkeznek.

A kocsiban nem csak az elektromos hajtás lesz fejlett, várhatóan jónéhány önvezető asszisztenssel is ellátják majd. Az előzetes információk alapján négyes szintű önvezető lesz, viszont fontos, hogy a Porsche nem akarja az autonóm technológiát a vezetési élmény rovására javítani.

A Mission E nagy konkurense lehet a Tesla Model S-nek, az ár, a teljesítmény és a luxus belső tekintetében egyaránt.

Mire a Mission E debütál, rengeteg luxus szedán kerülhet a piaca más gyártóktól, de a Porsche modellje a stuttgartiak eddigi üzleti modelljéhez hasonlóan mindenképp magasabban pozicionált terméknek számít majd.

Kiemelt Partnereink