Gyártók Itt az Audi újabb bérajánlata – videóüzenetben kérik a dolgozókat, hogy ne sztrájkoljanak

Itt az Audi újabb bérajánlata – videóüzenetben kérik a dolgozókat, hogy ne sztrájkoljanak

Szabó Fanni | 2019.01.28 09:51

Itt az Audi újabb bérajánlata – videóüzenetben kérik a dolgozókat, hogy ne sztrájkoljanak

Több mint 96 órája kártyáznak, dartsoznak a dolgozók a győri Audi Hungáriánál. Bérmegállapodás továbbra sincs, a vállalat videóüzenetben kéri dolgozóit, hogy hagyják abba a sztrájkot.

Achim Heinfling, az Audi Hungária igazgatóságának elnöke e-mailben, a személyügyi vezető pedig videóüzenetben kéri a dolgozókat, hogy hagyják abba a sztrájkot.

– A videoüzenet gyakorlatilag olaj volt a tűzre, kollégáink továbbra is sztrájkolnak. Csütörtök óta több mint 280-an léptek be a szakszervezetbe – mondta el Szimacsek Tibor, az AHFSZ elnökségi tagja.

A dolgozók kitartása úgy tűnik, töretlen. Információink szerint többen is jelezték a szakszervezetnek, hogy nem veszik fel a sztrájksegélyt, amit az Audi Hungária Független Szakszervezete a munkabeszüntetés ideje alatt kieső bérek miatt szavazott meg a dolgozóknak.

A sztrájk már ötödik napja tart a vállalatnál. Nincs termelés, sorban állnak a kamionok a gyárban. Szombaton két ajánlatot is átadott az Audi a szakszervezetnek, de továbbra sem jutottak közös nevezőre. A vállalat a korábbi, 10 százalékos alapbéremelési ajánlatát először 11 százalékra módosította, majd második ajánlatában a munkakörök függvényében növelné a béreket, a cafetéria mértékén nem változtattak. (A szerk. megj.: Hay-rendszer: munkakörértékelési rendszer)

Az Audi legfrissebb ajánlata:

Az Audi Hungária legfrissebb bérajánlata
Az Audi Hungária legfrissebb bérajánlata

Az újabb ajánlatok a vállalat azon egyértelmű törekvését jelzik, hogy az Audi Hungaria a munkavállalói oldal követeléseit, valamint annak elemeit alaposan mérlegelte és ajánlatában figyelembe vette, hogy a megállapodást a lehető leghamarabb, mindkét fél megelégedésére tető alá hozza – írja az Audi honlapján.

A vállalat és a szakszervezet délután 14 órától újra tárgyal.

Kiemelt Partnereink