Gyártók Ismerje meg az embert, aki százezer órát spórolt a VW-nek

Ismerje meg az embert, aki százezer órát spórolt a VW-nek

autopro.hu/B.B. | 2017.01.03 12:30

Ismerje meg az embert, aki százezer órát spórolt a VW-nek

Elég egyetlen alkalmazás, és a korábbi tizenegy kattintás helyett csupán egy kell a CAD-adatok letöltéséhez. Sebastian Wenzel újítása már most a hónap ötlete a Volkswagennél.

Egész egyszerű neve van annak az alkalmazásnak, amelyet a 28 éves VW-alkalmazott, Sebastian Wenzel alkotott meg. A One-Click-Downloads a német autógyártó európai telephelyei közti adatok és tervek cseréjét könnyíti meg, ahogy a neve is sugallja, egyetlen kattintással. Míg korábban akár tizenegy kattintásba is került, hogy a VW dolgozói megnyissanak egy-egy CAD-fájlt a felhőből, az egyszerűsítés után átlagosan 20 másodperccel megrövidül ez a folyamat, írja az Automobilwoche.

Sebastian Wenzel

Az autógyártóra és beszállítóira egyaránt kiterjedő fejlesztés 80 ezer alkalmazott adatkezelését könnyíti meg, ők évente összesen körülbelül 18 millió letöltést végeznek. Ebből könnyen kiszámolható, hogy Wenzel alkalmazása évente akár százezer órát is megtakaríthat az autógyártónak és beszállítóinak.

A jelenleg a braunschweigi üzemben a Golf Sportsvan gyártásszervezéséért felelős mérnök találmányát a gyártó házon belüli javaslatokkal foglalkozó részlege a hónap ötletének díjával jutalmazta.

A százezer megtakarított óráért cserébe persze valószínűleg fizetési prémium is jár, a VW németországi üzemeiben 2016 első hat hónapjában például 34 ezer dolgozói javaslatból 14 és fél ezret kisebb-nagyobb pénzösszeggel is honoráltak: az összesen 80 millió eurót megtakarító ötleteket 13,4 millió euróval, vagyis átlagosan 280 ezer forinttal értékelték.

Kiemelt Partnereink