Gyártók Indonéziában épít gyárat a Hyundai

Indonéziában épít gyárat a Hyundai

autopro.hu/H.J. | 2019.11.27 11:00

Indonéziában épít gyárat a Hyundai

A dél-koreai Hyundai Motor előzetes megállapodást írt alá egy új, indonéziai gyár megépítéséről. Délkelet-Ázsiában ez lenne a vállalat első autógyára. Az üzem megépítésével a Hyundai felvehetné a versenyt a piacot uraló japán riválisokkal.

Hirdetés

A Hyundai azt követően döntött a terjeszkedésről, hogy kínai piacán leányvállalatával, a Kia Motors-szal együtt eladásai hosszabb ideje visszaestek. Idén két üzemben függesztették fel a gyártást az országban.

2021-ben kezdődhet a termelés

A Hyundai bejelentése szerint 2030-ig közel 1,55 milliárd dollárt fektet be az indonéziai üzembe, ideértve a termékfejlesztési és üzemeltetési költségeket.

A gyár a Jakartától keletre fekvő Bekasi városában lesz, a termelés pedig 2021-ben kezdődhet el. Kezdetben 150 000 járművet gyártanának évente, de a vállalat növelné kapacitását 250 000 modellre.

Az üzemben kisebb SUV-k, illetve egyterűek gördülnének le a gyártósorról, míg a délkelet-ázsiai piacra tervezett elektromos járművek gyártási helyének kiválasztása még folyamatban van.

A vállalat egyik legfőbb célja, hogy elkerülje az ASEAN-régióban (Délkelet-ázsiai Nemzetek Szövetsége) az 5-től 80 százalékig terjedő importvámokat. Az üzem a régió legnagyobb piacára, az indonéz piacra koncentrál, emellett a régióba tartozó országokat is kiszolgálja.

Fel kell venni a versenyt a riválisokkal, növekedére számít a márka

A Hyundai messze elmarad a japán riválisoktól Délkelet-Ázsiában. A januártól szeptemberig tartó időszakban a cég 122 883 járművet értékesített, ám a Toyota 854 032 modellt adott el az LMC Automotive kutató cég szerint.

Az LMC Automotive előrejelzése szerint a negyedik negyedévben az ASEAN-régióban a járművek teljes eladása 4 százalékkal csökken. A Hyundai szerint a kulcsfontosságú ASEAN-országok – köztük Indonézia, Thaiföld, Malajzia, Vietnam és Szingapúr – együttes eladásai 2026-ban 4,49 millióra növekednek, a 2017-es 3,16 millió eladott modellről – írja a CNBC.

Nyitókép: twitter.com

Kiemelt Partnereink