Gyártók Gyúlékony kocsik miatt indít visszahívást a VW és a Porsche

Gyúlékony kocsik miatt indít visszahívást a VW és a Porsche

autopro.hu/Sz.K. | 2017.10.06 15:35

Gyúlékony kocsik miatt indít visszahívást a VW és a Porsche

Nagyjából 135 ezer Porsche és Volkswagen SUV az érintettje a legújabb visszahívási folyamatnak, mivel üzemanyag szivárgás veszélye áll fenn – áll az amerikai Közúti Biztonsági Hivatal honlapján.

Hirdetés

Visszahívást indít a VW és a Porsche, mivel üzemanyagszivárgás miatt kigyulladhatnak egyes SUV modelljei. A probléma nem ismeretlen, ugyanilyen okról a Volkswagen és leányvállalatai – az Audi és a Porsche – tavaly 278 ezer járművet hívott vissza.

Jelentésében a Porsche közölte, az akció 50 ezer autóját érinti, melyek a 2004-06 között gyártott Cayenne-k, a 2003-06 között gyártott Cayenne S-ek és a 2003-06 között gyártott Cayenne Turbók. A Volkswagen az Egyesült Államok hatóságainak jelezte, hogy 74 ezer 2004 és 2007 közötti Touareg modellt hív vissza.

Az autógyártók közleménye nem említette, volt-e már tűz a hiba miatt.

A visszahívások nagyjából egy évvel az után történnek, hogy az Audi 143 ezer 2009-12-es Q5-öt és 2007-12-es Q7-et hívott vissza üzemanyagszivárgás miatt.

A probléma az, hogy hajszálrepedések jelenhetnek meg a hosszabb használat után az üzemanyagszivattyúban, a szűrő peremén, ami kis mennyiségű üzemanyag szivárgását teheti lehetővé – közölte az autógyártó. Mindezt azonban néhány tulajdonos máshogy látja.

Még 2013-ban egy kaliforniai Touareg-tulajdonos a szövetségi hatóságoknak írt levelet egy üzemanyagtócsáról a járműve alatt, megjegyezve, hogy „ez egy igen komoly probléma, amit orvosolni kell, mielőtt valaki meghal. Ez kockázatot jelent a családomra és a közösségre nézve”.

A kiterjesztett visszahívás azután indult be, hogy az amerikai Közúti Biztonsági Hivatal dolgozói februárban felvették a kapcsolatot a Volkswagennel és a Porschével, jelezve, hogy hasonló reklamációk érkeztek az autótulajdonosoktól üzemanyag szivárgás miatt.

Kiemelt Partnereink