Gyártók Győrben fog készülni az Audi Q3

Győrben fog készülni az Audi Q3

autopro.hu | 2016.01.20 11:26

Győrben fog készülni az Audi Q3

A jövő felé tekintve átszervezi termelését a német gyártó: a brüsszeli telephelyen 2018-ban megkezdődik az Audi első tisztán elektromos meghajtású SUV modelljének sorozatgyártása. A gyár emellett saját akkumulátor-gyártással is bővül. Az eddig Belgiumban készülő Audi A1 modell gyártását a vállalat a spanyol Martorellbe helyezi át, míg a jelenleg Spanyolországban gyártott Q3 a jövőben a győri gyártósorokról gördül majd le.

Az Audi Brüsszelben gyártja 2018-tól a négykarikás márka első elektromos SUV modelljét a teljes világpiac számára. A 2015-ben az IAA-n bemutatott Audi e-tron quattro koncepcióautó szolgálhat leginkább a szériagyártásba kerülő autó alapjául. A nagy hatótávolságú akkumulátorral és három elektromotorral felszerelt Audi e-tron modell a Q5 és Q7 közé illeszkedik a termékpalettán. A több mint 500 kilométeres hatótávolság és a gyors feltöltés lehetősége biztosítják a mindennapi használhatóságot. A brüsszeli gyár ezen felül egy saját akkumulátor-gyártással is bővül. A belga telephely ezáltal a Volkswagen-konszern központi gyára lesz az elektromobilitás tekintetében.

Ez a fotó még a spanyol gyárban készült

A kártyák ehhez kapcsolódó megkeverésel az Audi valamennyi érintett telephelye jól jöhet ki. - Az új elosztás növeli gyártási hatékonyságunkat és tovább erősíti az érintett telephelyeinket. Ezáltal újabb szinergiákat teremtünk a Volkswagen-konszernben, fontos kulcskompetenciákat egyesítünk - fogalmazott Rupert Stadler, az Audi AG igazgatótanácsának elnöke.

Az átstrukturálás eredményeként az eddig Brüsszelben gyártott Audi A1 modell a jövőben a spanyol Seat-gyárban, Martorellben készül. A győri Audi Hungaria átveszi az ez idáig Spanyolországban gyártott Q3 gyártását. A magyar telephelyen immár négy Audi-modell gördül le a gyártósorokról: az Audi A3 Limousine, az Audi A3 Cabriolet, valamint a már hungarikumnak számító Audi TT Coupé és az Audi TT Roadster.

Ez pedig a győri gyártósor, ahová hamarosan beköltözik az új vendég

- Ez a döntés is igazolja az Audi Hungaria kompetenciáit és teljesítőképességét, valamint Magyarország mint gyártó telephely versenyképességét. A Q3 ezentúl Győrből kerül a világ piacaira. Magasan képzett munkatársainkkal már alig várjuk az új magyar Audi-modell gyártásának elindítását - nyilatkozta a bejelentés kapcsán Peter Kössler, az Audi Hungaria ügyvezető igazgatója.

Kiemelt Partnereink