Gyártók Fordulat: munkát hozhat a PSA Szentgotthárdra

Fordulat: munkát hozhat a PSA Szentgotthárdra

autopro.hu/B.B. | 2017.11.27 06:30

Fordulat: munkát hozhat a PSA Szentgotthárdra

A franciák mégsem szlovákiai kapacitásaikat bővítik, inkább a frissen megszerzett Opel valamelyik motorgyárát bíznák meg kétszázezer benzinmotor legyártásával.

Inkább az Opel valamelyik kelet-európai motorgyárában készítené el a PSA azt a kétszázezer benzinmotort, amely miatt nemrég még a szlovákiai Trnavaban található üzemének kapacitásbővítését fontolgatta, írja az autonews.com. A plusz megrendelést Szentgotthárd vagy a valamivel kisebb, Lengyelországban található tychy-i üzem kaphatja.

A hír már csak azért is meglepő, hiszen az Opel adásvétele miatt korábban megugrott a feszültség a magyarországi motorgyártó telephelyen is, ezt mutatta a kölcsönzött munkaerőt érintő kisebb leépítés is. A lépés ugyanakkor logikus, hiszen a PSA korábban a megvásárolt Opel-üzemek nem megfelelő hatékonyságára panaszkodott – a mostani kétszázezer motor hozzájárulhat ennek javításához.

Azt egyelőre nem tudni, melyik Opel-telephely kapja majd a benzinmotorok gyártásának megbízását.

A tervezett szlovákiai beruházás elmaradásával szomszédjaink sem maradnak munka nélkül, ott továbbra is a Citroen C3 és a Peugeot 208 típusok készülnek majd. Az ottani gyárnak lehetősége nyílik majd az új CMP platformra épülő modellek gyártásának további növelésére. Az alaphoz nagy reményeket fűz a gyártó, hiszen belsőégésű és elektromos motorral szerelt modellekhez egyaránt felhasználható.

Helyreigazítás: cikkünk korábbi verziójában Szentgotthárd mellett tévesen a lengyelországi gliwicei gyáregységet neveztük meg a PSA-motorok lehetséges jövőbeni gyártási helyszíneként. Gliwicében az Opel járműgyártást végez, a motorok termelése az onnan nagyjából félórányira fekvő tychy-i üzemben zajlik.

Kiemelt Partnereink