Gyártók Faustmann: sokáig már nem várhatunk az új TT-vel

Faustmann: sokáig már nem várhatunk az új TT-vel

MTI | 2014.05.30 08:26

Faustmann: sokáig már nem várhatunk az új TT-vel

Európában őszre tervezi a harmadik generációs TT piaci bevezetését az Audi; Magyarország az elsők között lesz, ahol megkezdődik az új modell értékesítése - közölte a győri Audi Hungaria.

Pontos időpont és mennyiség megjelölése nélkül arról tájékoztattak: az idei Genfi Autószalonon bemutatott modell sorozatgyártása megkezdődik a nyáron, "először alacsony napi darabszámmal, majd fokozatosan futtatják fel a termelést".

Jelenleg a járműgyár több mint háromezer munkatársa a tavaly nyáron megkezdett A3 Limousine és az ősszel indult A3 Cabriolet sorozatgyártása mellett gőzerővel dolgozik az új TT modell gyártásának előkészületein - tudatták, megemlítve: az Audi-munkatársak közel egyharmada tíz éves tapasztalattal rendelkezik a TT-gyártás területén.

A több mint kétezer új munkatárs továbbképzéseken vett részt, és sokan közülük egy 3-6 hónapos szakmai képzésen is elmélyítették tudásukat az AUDI AG ingolstadti és neckarsulmi telephelyein, tették hozzá.

Március közepén, az Audi Hungaria Motor Kft. éves sajtótájékoztatóján arról beszélt Thomas Faustmann, a társaság ügyvezetésének elnöke, hogy várhatóan júliusban indul a TT Coupé teljes egészében Győrben készülő harmadik generációjának sorozatgyártása; ez a modell a termelés körülbelül tíz százalékát adja majd, az előszéria pedig már készül.

Megemlítette, hogy a TT harmadik nemzedéke 50 kilogrammal könnyebb elődjénél, nóvuma az új fényszórórendszer és a virtuális műszerfal. Kérdésre válaszolva megjegyezte: "nagyon sokáig már nem lehet várni" a TT Roadster bevezetésével.

Kiemelt Partnereink