Gyártók Ennek biztos nem örül majd Trump: Indiában építkezik a Ford

Ennek biztos nem örül majd Trump: Indiában építkezik a Ford

autopro.hu/B.B. | 2016.11.09 10:30

Ennek biztos nem örül majd Trump: Indiában építkezik a Ford

Miközben Donald Trump éppen megnyerte a tengerentúli elnökválasztást, a Ford újabb, Amerikán kívüli beruházást jelentett be. Hát, nem épp a jó viszony megalapozása.

Hirdetés

195 millió dollárból hoz létre háromezer főt foglalkoztató új technológiai és üzleti központot a Ford Indiában. A cég ezzel tovább növeli chennai-i telephelyét – a helyszínen a gyártó már jelenleg is 9000 munkavállalóval rendelkezik. Az öt év alatt elkészülő beruházás végén az informatikától a pénzügyi részlegig egészen az új alkatrészek teszteléséig mindenre lehetősége lesz a Fordnak.

A fejlesztéssel az indiai központ a harmadik legnagyobb centrumává válik a Fordnak az ázsiai és csendes-óceáni térségben. A 230 ezer négyzetméteres épületkomplexum tervezésekor természetesen a lehető legzöldebb megoldásokat választották, írja az autonews.com.

Az autógyártó bejelentésének azonban aligha örül majd mindenki, főleg nem az USA újonnan megválasztott elnöke. Donald Trump kampányának alapvető eleme volt az amerikai munkahelyek védelme, ennek jegyében még az USA-n kívül beruházásokat kezdő amerikai világcégek megbüntetését is belengette. Korábban hasonló okokból már a Fordot is bírálta, a mostani beruházás bejelentésének időpontja tehát nem épp szerencsés – jó eséllyel többfordulós birkózásra készülhetünk.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink