Gyártók Ellepik Franciaországot a gázos kamionok

Ellepik Franciaországot a gázos kamionok

autopro.hu | 2016.01.10 06:02

Ellepik Franciaországot a gázos kamionok

2015 márciusában hozták létre a CityLogistics vállalkozást, melynek lényege, hogy csak környezettechnológiával ellátott járműveket használnak szállítmányozásra. Az Iveco járművei jelenleg két francia városban, Lyonban és Villeurbanneban dolgoznak és jellemzően településen belüli feladatokat látnak el, ezek között a körülmények között érvényesül ugyanis a legjobban a teherautók hajtásláncának előnye.

Hirdetés

A CityLogistics ugyanis az Iveco gázzal hajtott kocsijai mellett döntött a beszerzésnél – írja a kamionhirek.hu. Tavasszal két gázos Dailyvel indult a vállalkozás, legutóbb már tíz darab gázos Stralist is sikerült beszerezniük. A nagy teherautók egyikének érdekessége, hogy ez az ezredik gázos Iveco, mely gazdára talált Franciaországban.

A flottabeszerzés kilenc darab 19 tonnás és egy darab 26 tonnás kivitelből állt, ami közös volt mindegyikben az az erőforrás. A motorokat az Iveco franciaországi gyárában készítik, az Euro6-os Cursor 8-as erőforrások 330 LE teljesítményre lépesek és Allison automata váltót kapcsoltak hozzájuk. A legfőbb persze az emissziójuk, a CNG-vel vagy bio-metán gázzal is üzemeltethető motorok egyáltalán nem bocsátanak ki kormot, így a koromszűrőre sincs szükség, de sem EGR, sem SCR-rendszerre nincs szükségük és plusz adalékanyagot sem kell az üzemanyaghoz keverni. Ennek ellenére például a rendkívül káros nitrogén-oxid kibocsátása is a jelenlegi Euro6 előírás fele csupán, működési zaja pedig jóval alacsonyabb a hagyományos dízelénél, csupán 72 dB a gyártó állítása szerint.

Kiemelt Partnereink