Gyártók Elindult a háromhengeres motor sorozatgyártása Győrben

Elindult a háromhengeres motor sorozatgyártása Győrben

autopro.hu/Sz.F. | 2018.05.16 10:45

Elindult a háromhengeres motor sorozatgyártása Győrben

Az 1,0 literes Otto-motor 63 és 85 kW-os teljesítményével újabb hatékony és nagy teljesítményű erőforrás Győrből.

Hirdetés

Motorgyártásunk rugalmasan felkészül a járműgyártás új trendjeire. Az alternatív meghajtások gyártásának elindítása mellett folyamatosan fejlesztjük belső égésű motorjainkat is. Az új háromhengeres motor sorozatgyártásával egy további hatékony és nagy teljesítményű erőforrással bővül termékportfóliónk – mondta Achim Heinfling, az Audi Hungaria Zrt. igazgatóságának elnöke.

Innovatív megoldások biztosítják a háromhengeres motor hatékony és környezetkímélő működését, mint például a nagyobb teljesítményű turbófeltöltő és a motorközeli részecskeszűrő, amely 90%-kal csökkenti a közvetlen befecskendezésű Otto-motorok részecske-kibocsátását. Emellett a háromhengeres motor össztömege mindössze 92 kg.

A háromhengeres motort a Volkswagen Konszern különböző modelljeibe építik be, többek között az Audi A3, Volkswagen Golf, Seat Leon és Seat Ateca modellekbe.

A háromhengeres motor gyártásához az Audi Hungaria átépítette a mechanikus megmunkálás területét és a gyártósort is. Ennek köszönhetően a munkatársak egyszerre négy különböző motorvariánst tudnak gyártani az Audi Konszern legrugalmasabb motor-gyártósorán: a most induló háromhengeres motor mellett aktuálisan az 1,2 literes, 1,4 literes és az 1,5 literes négyhengeres Otto-motorok gördülnek le erről a gyártósorról.

– Hatezer munkatársunkkal évente mintegy kétmillió motort gyártunk. Ezzel a teljesítménnyel mi vagyunk a világ egyik legnagyobb motorgyártója. Jelenleg három-, négy, öt-, hat-, nyolc- és tízhengeres motorokat gyártunk a Volkswagen Konszern 32 telephelye számára – mondta Herbert Steiner, az Audi Hungaria Zrt. motorgyártásért felelős igazgatósági tagja.

2018-ban tovább bővül az Audi Hungaria termékpalettája, hamarosan a jövőbemutató e-motorok gyártása kezdődik meg a vállalatnál. A sorozatgyártás előkészületei már teljes gőzzel folynak.

Kiemelt Partnereink